середа, 22 грудня 2021 11:13

Перемогу Усика і "Велике будівництво" українці назвали досягненнями за рік - опитування

Перемогу Усика і "Велике будівництво" українці назвали досягненнями за рік - опитування
26 вересня український боксер Олександр Усик став новим чемпіоном світу у надважкій вазі за трьома версіями. Фото: Reuters

Найбільшими досягненнями України за 2021 рік українці вважають перемогу боксера Олександра Усика, успіх українських параолімпійців у Токіо і програму "Велике будівництво".

Такі результати опитування оприлюднила соціологічна група "Рейтинг".

На перемогу Усика вказали 35% опитаних, успіх параолімпійців - 32%, "Велике будівництво" - 31%.

Близько 20% назвали головними перемогами розширення послуг додатку "Дія", масову вакцинацію і вихід збірної з футболу у чвертьфінал Євро 2020.

Ще по 15% відзначили виступ українських спортсменів на Літніх Олімпійських іграх і реалізацію норми обслуговування українською мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість українців підтримують вступ в НАТО та ЄС

13-14% вважають основним досягненням ухвалення закону про олігархів і санкції проти нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука, ще 7-9% обрали досягненням старт ринку земель й договір про відкрите небо з ЄС, 4-5% - "Кримську платформу" й успіх "Go A" на Євробаченні.

2% сказали, що жодних досягнень цього року не було.

Соціологи опитали 2500 респондентів віком від 18 років у всіх областях крім тимчасово окупованих Росією Криму і районів Донецької і Луганської областей. Похибка дослідження - не більше 2%. Опитували 16-18 грудня.

26 вересня український боксер Олександр Усик переміг британця Ентоні Джошуа і став новим чемпіоном світу у надважкій вазі за трьома версіями.

Збірна України зайняла шосте місце в командному заліку на Параолімпіаді у Токіо. Українці здобули 98 нагород: 24 золоті, 47 срібних і 27 бронзових.

Зараз ви читаєте новину «Перемогу Усика і "Велике будівництво" українці назвали досягненнями за рік - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути