неділя, 26 вересня 2021 01:39

Усик сенсаційно переміг Джошуа і став новим чемпіоном світу

 

В Лондоні на понад 60-тисячному Tottenham Hotspur Stadium завершився неймовірний боксерський поєдинок у надважкій вазі, в якому зустрілися британець Ентоні Джошуа та українець Олександр Усик. За підсумком 12-ти раунді гострого, напруженого і чудового бою всі троє суддів віддали перемогу Усику, який став новим чемпіоном світу у надважкій вазі за трьома версіями. Оцінки суддів - 117:112, 116:112, 115:113.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Усик точно пройде Джошуа" - боксерський спеціаліст

Старт поєдинку краще провів український претендент. Він багато рухався, зміщувався, працював корпусом, намагався володіти ініціативою і робити випади, пробиваючи гострі удари. Він переважав суперника в швидкості. Джошуа викидав в основному джеби, бив по блоку. В кінці третього раунду Усик похитнув Джошуа ударом в голову, але прозвучав гонг.

А з шостого раунду почалися гойдалки. Раунди та епізоди почергово забирали обидва суперники. Три чемпіонські раунди стали апогеєм напруги. Бійці трималися з останніх сил, на обличчі кожного були гематоми і розсічення, але вони продовжували воювати до останнього.

У фінальному раунді більше сил залишилося в Усика і на останніх секундах він похитнув Джошуа і ледь не добив його своїми серіями ударів. Джошуа зустрів фінальний гонг з полегшенням.

На Усика тепер чекатиме матч-реванш

Але судді не віддали перемогу місцевому бійцю, відпрацювавши об'єктивно. Вистраждана, заслужена перемога Олександра Усика. І на нього тепер чекатиме матч-реванш з Джошуа, який був прописаний у контракті.

Олександр Усик після цієї знаменитої перемоги переписує історію. Після об'єднання чотирьох поясів у крузервейті він з першої ж спроби здобув три титули у хевівейті. Він помстився за поразку іншого українського чемпіона Володимира Кличка. І він став новим українським чемпіоном світу в надважкій вазі після ери братів Кличків. Це дуже круто!

Зараз ви читаєте новину «Усик сенсаційно переміг Джошуа і став новим чемпіоном світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути