вівторок, 30 липня 2019 18:50

Переграли самі себе. Богдан не може вимагати звільнення Кличка

Переграли самі себе. Богдан не може вимагати звільнення Кличка
Андрій Богдан не має права просити Кабмін звільнити Віталія Кличка з посади голови КМДА. Фото: Rabinovich TV

Глава Офісу президента Андрій Богдан формально навіть не держчиновник. Він не може просити Кабмін звільнити Віталія Кличка з посади голови КМДА. Про це в своєму телеграм-каналі пише відома українська журналістка, шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна.

Так вона прокоментувала сьогоднішній брифінг голови ОП Богдана, на якому він вручив Кличку "чергову чорну мітку". Кошкіна звернула увагу: саме Богдан виступає "фронтменом боротьби ЗеКоманди з Віталієм Володимировичем", що викликає чимало запитань.

"Ви ж пам'ятаєте, як Богдана призначали на посаду? Спеціально реформували АП в Офіс президента, щоб Богдан - будучи люстрованим - зміг очолити нову структуру. Для цього Офіс позиціонується як Патронатна Служба, глава якої вже ніби і не чиновник. Якщо так, то як може звичайний найманий менеджер (нехай навіть дуже високопоставлений), не будучи держчиновником, просити Кабмін звільнити главу КМДА? Це як ?!)) Суб'єкт звернення? Може, Конституцією передбачено?) ", - дивується журналістка.

При цьому Соня Кошкіна засумнівалася в тому, що Кабмін піде врозріз з Офісом президента. Те, що відбувається вона назвала "рубрикою: якщо довго і багато старатися, можна перехитрити самих себе".

"Враховуючи, що сміливість - не головна якість Володимира Борисовича, вона його зазвичай після наздоганяє (як ми знаємо з його одкровень про п'ятого президента), то сильно я сумніваюся, що КМУ вступить в юридичну суперечку з ОП. Хоча міг би і навіть повинен. Але це так ... Нотатки на полях)", - пише Кошкіна.

Зараз ви читаєте новину «Переграли самі себе. Богдан не може вимагати звільнення Кличка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути