пʼятниця, 29 березня 2024 12:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Пентагон зробив важливу заяву щодо надання допомоги Україні

Пентагон зробив важливу заяву щодо надання допомоги Україні
Речник Пентагону генерал Патрік Райдер зауважив, що його відомство і далі докладає зусиль, аби домогтися від Конгресу, а саме від Палати представників, "зеленого світла" у питанні продовження військової допомоги Україні. Фото: pixabay.com

Міноборони Сполучених Штатів Америки докладає зусиль, аби домогтися від Конгресу, а саме від Палати представників, "зеленого світла" у питанні продовження військової допомоги Україні.

Про це речник Пентагону генерал Патрік Райдер заявив під час останнього брифінгу. Він зауважив, що Міноборони разом із Ллойдом Остіном продовжують взаємодіяти й працювати з законодавцями.

"Пентагон зайнявся цим питанням, адже важливим із багатьох причин є ухвалення запиту на потреби національної безпеки. Однією з них є підтримка України у її боротьбі з російською агресією", - сказав Райдер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц зробив заяву про переговори між Україною та РФ

Питання продовження військової допомоги Україні у Конгресі зараз гальмує Палата представників. Спікер Майк Джонсон пообіцяв поставити республіканський законопроєкт на голосування лише після Великодня. У США свято припадає на 31 березня, а у роботі Палати представників ще й оголошена двотижнева перерва. Відтак голосування відбудеться не раніше 9 квітня.

США готові виконувати свої зобов'язання із захисту НАТО. Зокрема пов'язані з російськими ракетними обстрілами, які можуть загрожувати Польщі, заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон зробив важливу заяву щодо надання допомоги Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути