Ексклюзиви
пʼятниця, 26 липня 2024 09:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Пентагон надасть Києву ще $2 млрд допомоги через бухгалтерську помилку

Пентагон надасть Києву ще $2 млрд допомоги через бухгалтерську помилку
Міністерство оборони США випадково знайшло додаткові $2 млрд допомоги для України. Фото: pixabay.com

У Міноборони США виявили додаткові помилки у розрахунках щодо боєприпасів, ракет та іншого обладнання, відправлених в Україну.

Тепер Вашингтон може додатково відправити озброєння на суму $2 млрд, пише Reuters.

"Аудитори виправили бухгалтерську помилку в розрахунках постачань. Розпливчасте визначення вартості в законі про іноземну допомогу та відсутність конкретних вказівок щодо оцінки призвели до невідповідності у звітній вартості військової допомоги. Міністерство оборони США знайшло додаткові $2 млрд допомоги для України. Аудитори виправили бухгалтерську помилку в розрахунках постачань", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден назвав пріоритети США на наступні пів року, серед них - Україна

У Пентагоні повідомили в Рахункову палату США, що було виявлено ще одну помилку щодо $2 млрд завищеної інформації. У результаті на Україну може бути відправлено додатково $2 млрд озброєнь, щоб покрити обсяг допомоги, схвалений адміністрацією Джо Байдена.

У 2023 році адміністрація Джо Байдена почала розподіляти $6,2 млрд коштів, виявлених після того, як через бухгалтерську помилку Пентагону було завищено вартість мільярдної допомоги Україні.

У травні Пентагон оголосив, що помилково визначив вищу, ніж гарантована, вартість американської військової допомоги, коли співробітники використовували "відновлювальну вартість" замість "амортизаційної вартості" для підрахунку боєприпасів, ракет та іншого обладнання на мільярди доларів, відправлених до України.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон надасть Києву ще $2 млрд допомоги через бухгалтерську помилку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути