Ексклюзиви
четвер, 20 вересня 2012 17:11

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Павловський: Резолюція Америки щодо звільнення екс-прем'єра для Януковича не така страшна, як сама Тимошенко

Павловський: Резолюція Америки щодо звільнення екс-прем'єра для Януковича не така страшна, як сама Тимошенко
Андрій Павловський вважає, що міжнародна спільнота повинна застосувати санкції проти української влади. Фото: svit24.net

Українська влада не зверне уваги на прийнятий вчора сенатом США проект резолюції із закликом звільнити з ув'язнення екс-прем'єра Юлію Тимошенко в силу своєї психології.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав нардеп-"бютівець" Андрій Павловський.

"Це означає, що міжнародна спільнота і така потужна провідна країна світу, як США не залишається байдужою до долі політв'язнів в Україні, в першу чергу до Юлії Тимошенко та Юрія Луценка. Разом з тим, ми повинні розуміти,що в Україні складається така ситуація, що Янукович боїться більше Тимошенко та Луценка, аніж конгрес США чи Европарламент", - зауважив політик.

На його думку, президент України Віктор Янукович "смертельно" боїться Тимошенко, тому і намагається всіляко не допустити можливості її участі в майбутній виборах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американці заступилися за Тимошенко, прийнявши резолюцію

"В нього є поза здоровим глуздом якийсь неприродний жах перед цією маленькою, тендітною жінкою, він бачить, що саме в Тимошенко його смерть, політична смерть. Тому до президентських виборів він буде робити все, аби не випустити на волю, ні Юлію Тимошенко, ні Юрія Луценко", - додав він..

Зокрема, за словами Павловського, навіть, якщо Європейський парламент або Європейський суд з прав людини прийме рішення про незаконність ув'язнення Тимошенко, то влада все одно знайде рішення прийнятне лише для неї. "Вони скажуть: "Добре, по цій справі ми питання опускаємо, але у нас лежить уже 3, 4, 5 нових справ по яким ми її заарештуємо та надалі будемо утримувати у в'язниці".

Політик переконаний, що задля дієвості будь-яких міжнародних рішень, їм повинні передувати жорсткі санкції по відношенню по політичної "верхівки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сенаті США пропонують відкликати посла з України до звільнення Тимошенко?

"От коли комусь, із найближчого оточення (Януковича — Gazeta.ua) заблокують оформлені рахунки, на тому ж Кіпрі, або, наприклад, син Азарова приїде в Австрію та побачить опломбовану нерухомість..тільки тоді політв'язні мають шанс вийти на волю. Інших міжнародний тиск на них не діє", - розказав "бютівець".

На питання, чи вийде це питання за рамки словесних погроз, він відповів: "Мене це також цікавить, чи наважиться Європа та США на санкції, в першу чергу економічні щодо найближчого оточення Януковича, тоді це дасть результат, а всі ці погрози, прохання..ця публіка в силу свого виховання не розуміє так, лише мову санкцій", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: При чому до справи ЄЕСУ Тимошенко? - експерт

Коментуючи заклик Комітету з міжнародного співробітництва сенату до Держдепу США видати заборону на видачу віз тим, "хто відповідальний за ув'язнення Тимошенко і погане поводження з нею", Павловський також розказав, що "Европарламентарі вже розказали, що вже існують "чорні списки", в яких є ті чиновники, які були помічені в порушенні прав людини. Але для того потрібна політична воля та бажання керівників Заходу".

Окрім того, відповідаючи на питання, чи дійсно американці зроблять те, що пообіцяли, політик сказав: "Чи зроблять? Важко сказати, політика така штука — тут кажуть одне, а рішення може бути інше, а тут ще складніше — це вже міжнародна політика, різні геополітичні чинники впливають на подібні рішення".

Зараз ви читаєте новину «Павловський: Резолюція Америки щодо звільнення екс-прем'єра для Януковича не така страшна, як сама Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути