четвер, 20 вересня 2012 16:44

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Політична операція по обранню Тимошенко прем'єром була спланована у Москві - Омельченко

Політична операція по обранню Тимошенко прем'єром була спланована у Москві - Омельченко
Григорій Омельченко каже, щоб викрити справжню роль Тимошенко, достатньо просто співставити факти. Фото: news2000.com.ua

Григорій Омельченко каже, що не стверджував однозначно, що у 1995 році Юлію Тимошенко завербували працівники ФСБ Росії.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сенаті США пропонують відкликати посла з України до звільнення Тимошенко?

Водночас, колишній "бютівець" стверджує, що факти говорять самі за себе, тому він висловив таке припущення.

"Я лише виклав факти, які мали місце, і як після цього вона стала агентом політичного впливу Путіна в Україні", - наголосив політик.

Нагадаємо, в інтерв'ю одному з українських видань, Омельченко заявив, що Тимошенко була завербована ФСБ Росії у 1995 році.

"Влітку 1995 року Тимошенко була затримана в аеропорту в Москві із спробою контрабандним шляхом провести 100 тисяч доларів. В цей час вона була президентом корпорації ЄЕСУ, яку кришував Павло Іванович Лазаренко. Вона працювала у Москві із посадовими особами Міністерства оборони РФ, Мінфіну, РАО "Газпром" та іншими відомствами Росії, пов'язаними із заключенням контрактів по поставкам російського газу. Потім їй було пред'явлене звинувачення у організації дачі хабарів високим посадовим особам міністерства оборони. У зв'язку з цим, вона пізніше була оголошена у міжнародний розшук. Судом була видана санкція на її арешт", - нагадав він.

З цього часу і почалась робота Тимошенко на користь іншої держави, запевняє Омельченко.

"Коли її затримали за контрабанду, вона офіційно познайомилася із представниками ФСБ РФ. На той час вона не була ще ні політиком, ні партійним діячем, її по великому рахунку знали в Україні як особу, яка у березні 1995 року була арештована в аеропорту Запоріжжя за спробу вивезти контрабандним шляхом близько 30 тисяч доларів. Вона тоді була заарештована, відбула кілька днів, але за допомогою впливових осіб, в тому числі і Віктора Пінчука, була витягнута з тюрми. Справу тоді закрили за реабілітуючими обставинами — була довідка, що вона хвора і на вихованні знаходиться малолітня донечка", - додав політик.

"Після того, як її затримали у Москві, вона мала бути арештована, - вважає депутат, - їй мали пред'явити звинувачення і відправити справу у суд. Але цього не сталося. Працівники ФСБ її відправили додому. Люди моєї професії, які працювали у СБУ, прекрасно розуміють, що після цього відбувалося. Така людина була потрібна працівникам спецслужб РФ для роботи із посадовими особами Росії. У 2004 році служба зовнішньої розвідки України добула одну довідку під грифом цілком таємно про те, як керівництво ФСБ склало довідку про Тимошенко для президента Путіна, як її використовувати у майбутньому у цілях Росії в зовнішній політиці. Там було розписано усе, як і по яким справам співпрацювала Тимошенко зі спецслужбами, як були організовані таємні зустрічі Тимошенко із працівниками ФСБ на території України".

Саме після цього в Україні за словами політика, "почались дуже цікаві політичні речі".

"Після виборів 2006 року, вона має стати прем'єр-міністром. Коаліція виносить її кандидатуру, але трапилось так що коаліція була створена з соціалістів, комуністів і "регіоналів". Головою обраний Мороз, і коаліція пропонує прем'єром Віктора Януковича. Рік Тимошенко була не при владі. І те, що планував Путін, було зламане кроками Мороза. Пізніше у Москві був розроблений план по проведенню в Україні дострокових виборів. Путін дуже хотів, щоб Юлія Володимирівна була при владі. Бо прем'єр мав права більші, ніж президент. Розпочалася політична операція і те, що вона була розроблена у Москві, приховувалось", - вважає нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тимошенко була завербована ФСБ у липні 1995 року" - Омельченко

Омельченко нагадав, що коли Тимошенко відправили у відставку, вона мала процесуальний статус обвинуваченої.

"Не дивлячись на це, таємно вночі вона вилетіла чартерним рейсом у Москву. Це при тому, що вона була невиїзна. Близько півночі вона зустрічалась із Путіним, а після цього вона поїхала у генеральну прокуратуру РФ, де на неї чекали. Де з неї зняли санкції на міжнародний арешт. Пізніше закривають кримінальну справу, бо начебто завершився термін притягнення до кримінальної відповідальності", - наводить факти політик.

Підсумовуючи, Омельченко зазначив: "Це вищий пілотаж — використання політика іншої держави у своїх інтересах. Віддаю належне своєму колезі Путіну, який був підполковником ФСБ, працював у зовнішній розвідці, очолював ФСБ".

Зараз ви читаєте новину «Політична операція по обранню Тимошенко прем'єром була спланована у Москві - Омельченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути