середа, 21 липня 2010 12:28

Патріарх Кирило попросився в Інтернет

Патріарх Кирило попросився в Інтернет

Патріарх Московський і всія Русі Кирило зустрінеться з президентом України Віктором Януковичем.

"Це буде офіційна зустріч і з президентом, і з прем"єр-міністром", - заявив віце-прем"єр України Віктор Тихонов журналістам у середу, повідомляє Інтерфакс-Релігія.

Патріарх Московський зараз живе в патріаршій резиденції в одеському Святому-Успенському чоловічому монастирі.

Предстоятель прибув у монастир на березі Чорного моря напередодні ввечері.

Під дзвін він пройшов від воріт монастиря по густій доріжці з трав і квітів до соборного храму, ченці йшли попереду з корогвами й іконами, утворивши невеликий хрестний хід.

На зустріч з патріархом Кирилом зібралося близько тисячі вірян.

Як розповів журналістам прес-секретар Одеської єпархії протоієрей Сергій Лебедєв, патріарх під час перебування в Одесі мешкатиме в патріаршій резиденції при Успенському монастирі - там, де в радянський час завжди відпочивали Московські патріархи, починаючи з Алексія I.

Священик повідомив про те, що при обителі колись існував власний пляж, відділений від громадського, і ним могли користуватися насельники монастиря.

Крім того, спуск від монастиря до моря по крутому схилу у свій час був можливий на спеціальному фунікулері, що ще в радянські роки працював, однак зараз зламався. Предстоятелі російської церкви, за словами отця Сергія, саме таким шляхом колись спускалися на берег.

Нинішній патріарх, як відзначив представник Одеської єпархії, ще напередодні свого приїзду в резиденцію в першу чергу попросив про те, щоб у його особистих покоях був забезпечений доступ в Інтернет.

Зараз ви читаєте новину «Патріарх Кирило попросився в Інтернет ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути