вівторок, 20 липня 2010 20:18

Кирила в Одесі зустріли вітаннями "від народу Малоросії" (ФОТО)

Патріарха Московського і всієї Русі Кирила одразу після прибуття в Україну біля будівлі Одеського аеропорту зустрів мітинг проросійськи налаштованих активістів.

Біля будівлі аеропорту зібралося близько 50 членів Прогресивної соціалістичної партії України, які прибули, щоб висловити свою підтримку православній церкві і особисто патріархові.

Активісти стояли з транспарантами з гаслами: "Через православну єдність до союзу Росії, України та Білорусі", "Не мечем, але словом Божим захисти слов'ян від НАТО" і "Вітаємо патріарха від народу Малоросії".

Як відомо, 20 липня патріарх розпочав візит до України. Візит триватиме дев'ять днів і буде включати три міста - Одесу, Дніпропетровськ і Київ.

Глава Російської православної церкви планує взяти участь у засіданні Священного Синоду в Києво-Печерській лаврі, освятити одеський Спасо-Преображенський собор та закласти капсулу у фундамент храму на території заводу "Південмаш" в Дніпропетровську.

На засіданні Священного Синоду РПЦ в Києві патріарх Кирило планує підняти тему подолання розколу православ'я в Україні.

За минулий рік це вже третій візит Кирила в Україну. Востаннє Московський патріарх був у Києві на інавгурації президента Януковича.

Зазначимо, що Українська православна церква Київського патріархату вважає візит Кирила в Україну політичним. Націоналісти та прихильники УПЦ Київського патріархату вже пообіцяли багатотисячні мітинги протесту проти приїзду Кирила.

Репортер Одессы.

Зараз ви читаєте новину «Кирила в Одесі зустріли вітаннями "від народу Малоросії" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути