вівторок, 20 липня 2010 12:41

Патріарх Кирило бореться за місце біля Путіна і Медведєва - політолог

Патріарх Кирило бореться за місце біля Путіна і Медведєва - політолог

Російський патріарх Кирило вмовлятиме Віктора Януковича дати старт примусовому інтеграційному об"єднанню православних церков в Україні під егідою Росії.

Таку думку політолог Віктор Небоженко висловив Gazeta.ua, коментуючи візит патріарха Кирила до України.

"Кирило вмовлятиме Януковича розпочати процес паралельний процесу об"єднання української ГТС з "Газпропом"... При цьому встановлюватиметься контроль церкви Кирила над українськими православними церквами. А для цього потрібні згода і підтримка Януковича", - пояснив політолог.

Водночас, на його думку, український президент не поспішає погоджуватися на подібну пропозицію. "Янукович сумнівається. Він боїться, що це порушить його знаменитий образ як стабілізатора", - вважає Небоженко.

Експерт відзначив, що візит Кирила до України - велика політика, - і пов"язаний він з ситуацією у самій Росії.

"Як патріарх, Кирило швидко набирає вплив і авторитет у російському суспільстві. І до Путіна, і Медведєва дуже часто приєднують саме Кирила. Йде гостра боротьба, хто буде третьою ланкою у трикутнику влади: або "сірий кардинал" Сєчин, або патріарх Кирило. Тому Кирило дуже багато старається", - пояснив політолог.

За його словами, основний план російської православної церкви московського патріархату - це створення помісної церкви в Україні під контролем Кремля. "Це завдання і виконує Кирило. Він не стільки спілкуватиметься з прихожанами, скільки йому важливо провести серйозні політичні переговори з ієрархами церкви з приводу такого можливого об"єднання. Для нього це був би дуже великий успіх", - відзначив Небоженко.

Зараз ви читаєте новину «Патріарх Кирило бореться за місце біля Путіна і Медведєва - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути