Ексклюзиви
вівторок, 20 липня 2010 09:20

"Свобода" назвала патріарха Кирила спецкомісаром Кремля

"Свобода" назвала патріарха Кирила спецкомісаром Кремля

Партія Всеукраїнське об"єднання "Свобода" вважає, що візит патріарха Московського і всієї Русі Кирила сприятиме розпалюванню в країні міжрелігійної ворожнечі.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті партії.

"Духовне життя України вже наступного тижня буде підірвано цілеспрямованим політичним втручанням. До України приїде спецкомісар Кремля - "патріарх Кирило", який намагається перетворити українські духовні святині на центри розпалювання антиукраїнської пропаганди і релігійної ворожнечі", - сказано в ньому.

"Свобода" також стурбована просуванням патріархом концепції Російського світу.

"Свої візити до України громадянин Російської Федерації Володимир Гундяєв (патріарх Кирило) використовує для того, щоб просувати розроблену ним ворожу українській державності політичну концепцію "Рускава міра", у якій незалежній Україні немає місця", - наголошується в повідомленні.

Окрім цього, партія розкритикувала перейменування частини вулиці Івана Мазепи у Києві в Лаврську, звинувативши владу держави на чолі з Президентом Віктором Януковичем у сприянні такому перейменуванню. На думку ВО "Свобода", це стало можливим на прохання патріарха Московського Кирила.

"Свобода" також заявила, що майбутній візит Кирила буде присвячений питанню побудови у Києві своєї резиденції, і розкритикувала такі наміри, висловивши стурбованість загрозою збільшення його політичного впливу в країні.

У зв"язку з цим партія закликала українців взяти участі в акціях протесту проти цього візиту, а також у хресній ході від Володимирського собору до Володимирської гірки, яку 28 липня проведе Українська православна церква Київського патріархату.

Нагадаємо, Українська православна церква Київського патріархату вважає політичним візит Кирила до України, який запланований на 20-28 липня.

Українська православна церква Московського патріархату заперечує політичний характер візиту глави РПЦ.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" назвала патріарха Кирила спецкомісаром Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути