понеділок, 01 квітня 2019 08:55

Паспорт в урні для голосування та пожований бюлетень: курйози на виборах 2019

Паспорт в урні для голосування та пожований бюлетень: курйози на виборах 2019
День виборів президента не минув без курйозних випадків. Фото - Slovechco

На одній з виборчих дільниць у день президентських виборів побилися спостерігачі.

Так з'ясовували, хто має право зафіксувати виявлене порушення. Про це під час брифінгу розповів заступник голови ЦВК Євгеній Радченко.

"Був зафіксований випадок, коли два спостерігачі від громадських організацій побились між собою. Цікавою була причина конфлікту — кожен з них намагався відвоювати собі право зафіксувати порушення виборчого законодавства. Це дуже хороший приклад того, що спостерігачі працюють добросовісно", — розповів Радченко.

Він не зазначив, в якій саме області це сталось і чи були притягнуті до відповідальності забіяки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опрацьовано 45% протоколів: як розподілилися голоси

"Ще один випадок курйозний — на Львівщині загубили ключі від металевої шафи, тому відкривали її за допомогою болгарки. Жоден бюлетень не постраждав, голосування було організовано і почалося вчасно", — повідомив заступник голови ЦВК.

На Сумщині чоловік намагався з'їсти бюлетень. Члени комісії це побачили і вийняли бюлетень з рота цього виборця. Пояснити свої дії він не зміг. На Буковині виборець перестарався і разом із бюлетенем кинув до урни для голосування свій паспорт. Ще один курйоз виявили уже під час підрахунку голосів. На Хмельниччині один із виборців проголосував за усіх - відмітив у бюлетені усіх кандидатів хрестиком, а одного - "галочкою".

Серед найбільш показових порушень поточних виборів – винесення бюлетенів за межі дільниць, організований підвіз людей. Також багато виборців не змогли проголосувати, оскільки їх не було в списках. Таку заяву зробили у Центрі захисту киян.

Зараз ви читаєте новину «Паспорт в урні для голосування та пожований бюлетень: курйози на виборах 2019». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути