середа, 02 вересня 2009 09:31

Парубій: Зустріч Путін-Тимошенко тяжко відбивається на інтересах України

Парубій: Зустріч Путін-Тимошенко тяжко відбивається на інтересах України

"Сьогодні (1 вересня), під час зустрічі Тимошенка і Путіна, обидві сторони заявили, що задоволені ходом переговорів. Хотілось, щоб була задоволена не тільки Юлія Тимошенко, але й Україна, як держава", - заявив у коментарі сайту RAZOM народний депутат, член політради "Нашої України" Андрій Парубій.

"На жаль, серед тем, які російська сторона засвідчила серед прерогатив на цих переговорах, обговорення надання Україні кредиту від Російської Федерації. Це питання, яке викликає велике застереження, адже носить більш політичне, ніж економічне забарвлення", - зауважив нардеп.

"Тим більше викликає подив, що Росія готова надати Україні кредит на тому фоні, що буквально вчора російська сторона оголосила, що хоче взяти кредит для Газпрому від Японії, - розповідає політик. - Виникає питання, яким чином Росія, яка сама потребує кредитів, готова надати його Україні?".

"Чи це економічно-обґрунтована пропозиція, чи це один із кроків перебирання української газотранспортної системи до рук російських державних компаній, про що неодноразово заявлялось?", - наголосив політик.

Він зазначив, що подібні зустрічі між Тимошенко і Путіним дуже тяжко відбиваються на українських національних інтересах.

"Так було минулого літа, коли після зустрічі з Путіним Юлія Тимошенко робила все можливе, щоб Україна не висловила підтримку Грузії на законодавчому рівні. Також Тимошенко блокувала проходження через уряд тих постанов та рішень, які б унеможливили участь Чорноморського Флоту Росії в агресії проти Грузії", - нагадав Парубій.

Він висловив сподівання, що на цій зустрічі не буде прийнято ніяких рішень, які би шкодили національним інтересам України.

"Але на жаль, досвід демонструє, що подібні формати потрібні Тимошенко не для обговорення і покращення економічної ситуації України, а виключно для того, щоб заручитись політичною підтримкою Росії на наступних президентських виборах", - додав "нашоукраїнець".

"Тимошенко з Януковичем навипередки домагаються прихильності Російської федерації. На фоні критики Ющенка від перших осіб Росії, така "велика дружба" ще раз демонструє, наскільки ці політики готові відстоювати національні інтереси, а наскільки дбають про власну підтримку на майбутніх президентських виборах", - підсумував Парубій.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Парубій: Зустріч Путін-Тимошенко тяжко відбивається на інтересах України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути