Ексклюзиви
вівторок, 20 листопада 2012 15:54

Парубій: Вважаю перемогою, що ми не дали "регіоналам" прийняти закон про мови у дитсадках

Парубій: Вважаю перемогою, що ми не дали "регіоналам" прийняти закон про мови у дитсадках
Андрій Парубій. Фото: sd.net.ua

Те, що сьогодні Верховна Рада не прийняла законопроект №9714 щодо обрання батьками мови виховання дітей в дитсадках, є справжня перемога.

Про це в коментарі Gazeta.ua повідомив нардеп-"нунсівець" Андрій Парубій.

"Цей законопроект мав на меті фактично витіснення української мови в дошкільних закладах — це найбільш небезпечна річ, тому що русифікацію хотіли запустити в найбільш незахищену сферу", - пояснив політик свою позицію.

Окрім того, за його словами, в тому цінність перемоги, що такий "небезпечний законопроект" не був прийнятий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністри пишуть заяви про перехід на роботу до Ради

"Тому цей закон надзвичайно небезпечний для України, для її розвитку, тому вважаю перемогою, що цей законопроект не набрав необхідної кількості голосів, і що він не вступив у дію", - додав він.

Парубій вважає, що Партія регіонів та комуністи можуть повернутись до розгляду цього законопроекту. "Хоча вони протягом дня можуть його ще поставити на голосування. Але ми будемо в сесійній залі, щоб законопроект, який фактично знятий з розгляду, який відхилений ВР, щоб він ще раз був поставлений. Вони можуть повернутися до нього на будь-якому етапі, але вже на цій сесії це не зможуть", - зауважив "нунсівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яворівський каже, що запропонував "разовий" законопроект для переголосування на проблемних округах

Кажучи про долю законопроекту в новому парламенті він зазначив, що буде видно, "але я думаю, що їм буде не просто", оскільки він та його соратники будуть захищати українську мову на різних рівня.

Нагадаємо, сьогодні Верховна рада не прийняла законопроект Вадима Колесніченка №9714 щодо обрання батьками мови виховання дітей в дитсадках. За відповідний законопроект проголосувало 213 карток народних депутатів при необхідних 226.

Як відомо, законопроект №9714 передбачав можливість права вільного вибору батьками мови виховання їх дитини. Крім того, він би дозволив створювати у дошкільних навчальних закладах окремі групи, в яких виховання здійснюється регіональними мовами або мовами меншин.

Зараз ви читаєте новину «Парубій: Вважаю перемогою, що ми не дали "регіоналам" прийняти закон про мови у дитсадках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

76

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути