Ексклюзиви
пʼятниця, 06 липня 2018 12:50

Парубій про оновлення ЦВК: Ще маю надію

Парубій про оновлення ЦВК: Ще маю надію
На засіданні 5 липня нардепи відмовилися звільняти старих членів ЦВК. Фото: rbc.ua

Голова Верховної Ради Андрій Парубій сподівається, що у парламенті знайдуть компроміс і оновлять склад Центральної виборчої комісії протягом наступного тижня.

Про це він сказав після допиту в суді у справі про державну зраду екс-глави фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

"Сьогодні ми провели спільну нараду, я зустрічався з головою фракції БПП. Можу стверджувати, що планомірна робота Верховної Ради триватиме й надалі. Є ще надії на те, що питання ЦВК може бути вирішене наступного тижня. Не хочу говорити про всі деталі. Є кілька варіантів і пропозицій, які надходять від різних фракцій", - сказав спікер.

Якщо дійдуть згоди щодо того, що потрібно вносити нові кандидатури, питання перейде на наступну сесію.

"Наступний тиждень для парламенту буде плідним, результативним. Сподіваюся, цілу низку важливих питань український парламент вирішить... Зараз поправки до антикорупційного суду і питання ЦВК - номер один для сесії", - додав Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп озвучив шляхи вирішення парламентської кризи

На ранковому засіданні 5 липня Верховна Рада не змогла підтримати у рейтинговому голосуванні питання звільнення старих членів ЦВК. Воно набрало 189 голосів за необхідних 226. 117 із них були від представників БПП, лише 10 із 80 - від партнерів по коаліції "Народного фронту".

Після цього "Блок Петра Порошенка" відмовився брати участь у голосуваннях 5 та 6 липня. У НФ заявили, що голосуватимуть, якщо кандидатів буде 13 і серед них буде представник "Опозиційного блоку".

На вечірньому засіданні фракція БПП вирішила не бути присутньою. Без її участі - найбільшої фракції - парламент зміг 240 голосами ухвалити законопроект про публікацію законів.

Зараз ви читаєте новину «Парубій про оновлення ЦВК: Ще маю надію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути