четвер, 05 липня 2018 16:54

Фракція Порошенка влаштувала демарш у Раді

Фракція Порошенка влаштувала демарш у Раді
Нардепи від БПП голосуватимуть лише за окремі питання. Фото: УНІАН

Народні депутати з фракції "Блоку Петра Порошенка" залишили вечірнє засідання парламенту.

Про це в кулуарах повідомив заступник керівника фракції БПП Олексій Гончаренко.

"БПП вирішила не повертатися в зал і не голосувати за закони, поки наші колеги не підуть на заміну й оновлення складу ЦВК. Вибори має провести новий склад ЦВК. Маємо це питання вирішити якнайшвидше", - сказав Гончаренко.

Він припустив, що завтра і наступного тижня фракція буде присутня в парламенті. Однак голосуватимуть нардепи від БПП лише за окремі питання.

"Якщо на цих засіданнях ми будемо розглядати ЦВК, депутатську недоторканність, антикорупційний суд, БПП буде голосувати. Якщо хтось хоче залишити стару ЦВК на чолі з Охендовським, ми в цю гру грати не будемо", - зазначив Гончаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада може створити нову коаліцію і достроково закритися - ЗМІ

На ранковому засіданні 5 липня Верховна Рада не змогла підтримати у рейтинговому голосуванні питання звільнення старих членів ЦВК. Воно набрало 189 голосів при необхідних 226. 117 із них були від представників БПП, лише 10 із 80 - від партнерів по коаліції "Народного фронту".

Після цього "Блок Петра Порошенка" відмовився брати участь у голосуваннях 5 та 6 липня. У НФ заявили, що голосуватимуть, якщо кандидатів буде 13 і серед них буде представник "Опозиційного блоку".

5 лютого президент Петро Порошенко вніс до парламенту подання на нових членів Центральної виборчої комісії. 18 квітня комітет Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя підтримав подання президента про звільнення 13 членів ЦВК, зокрема її голови Михайла Охендовського. Водночас рекомендував парламенту розглянути 14 нових кандидатів, яких теж запропонував президент за пропозиціями фракцій і груп.

Зараз ви читаєте новину «Фракція Порошенка влаштувала демарш у Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути