четвер, 05 липня 2018 16:04

Верховна Рада може створити нову коаліцію і достроково закритися - ЗМІ

Верховна Рада може створити нову коаліцію і достроково закритися - ЗМІ
Депутати не можуть домовитися у питанні оновлення ЦВК. Фото: twitter.com

Народні депутати можуть створити коаліцію без БПП і піти на канікули на тиждень раніше.

Про це повідомляє "РБК-Україна", посилаючись на своє джерело у фракції "Народний фронт".

"Парламент може зараз продемонструвати, що він здатний навіть без БПП працювати. Цілком імовірно, що парламент може проголосувати за календарний план на наступну сесію без БПП, закрити сесію, все одно на наступний тиждень ніякої роботи не планували. Тобто піти на канікули до вересня", - інформує джерело.

У разі достатньої кількості голосів для втілення такого плану, це може означати, що у парламенті можуть створити нову коаліцію.

"Якщо будуть голоси, це означатиме, що центр прийняття рішень нарешті перенесений в середину парламенту. Бо поки що це було ручне управління", - додало джерело.

У БПП прокоментували такий розклад.

"Можуть закрити пленарний тиждень. До того йдеться. Це цілком ймовірно. Але це не зовсім піти на канікули. Адже є ще один тиждень, на якому Верховна рада може працювати у комітетах, на округах", - прокоментували у БПП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій терміново зібрав парламентських керівників

На ранковому засіданні 5 липня Верховна Рада не змогла підтримати у рейтинговому голосуванні питання звільнення старих членів ЦВК. Воно набрало 189 голосів за необхідних 226. 117 із них були від представників БПП, лише 10 із 80 - від партнерів по коаліції "Народного фронту".

Після цього "Блок Петра Порошенка" відмовився брати участь у голосуваннях 5 та 6 липня. У НФ заявили, що голосуватимуть, якщо кандидатів буде 13 і серед них буде представник "Опозиційного блоку".

5 лютого президент Петро Порошенко вніс до парламенту подання на нових членів Центральної виборчої комісії. 18 квітня комітет Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя підтримав подання президента про звільнення 13 членів ЦВК, зокрема її голови Михайла Охендовського. Водночас рекомендував парламенту розглянути 14 нових кандидатів, яких теж запропонував президент за пропозиціями фракцій і груп.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада може створити нову коаліцію і достроково закритися - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути