четвер, 01 березня 2018 11:04

Парубій повідомив про провал плану Кремля

Парубій повідомив про провал плану Кремля
Потрібно прийняти новий закон про мову, каже спікер Андрій Парубій. Фото: УНІАН

Неконституційним мовним законом "Ківалова - Колесніченка" російська агентура хотіла розколоти Україну. Тепер потрібно прийняти новий закон про мову.

"Вчора Конституційний суд виніс рішення, що ухвалений 3 липня 2012 року закон про засади державної мовної політики є неконституційним. Щиро вітаю всіх українців з цим рішенням українського Конституційного суду", - заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій.

За цим "ганебним актом, російська агентура під виглядом політиків намагалась розколоти Україну", зауважив Парубій.

Основним законом, який визначає засади державної мовної політики, була і є Конституція України, яка визначає, що державною мовою в Україні є українська, додав він.

"Рішення Конституційного суду дає нам можливість розглянути і ухвалити новий закон про мову і я прошу фракції провести консультації по тих проектах, які зареєстровані, щоб ми могли обговорити і вийти на позитивне рішення", - сказав Парубій.

Також він повідомив, що у пятницю делегація на чолі з головою ВР візьме участь у міжпарламентській безпековій конференції "Грузія, Молдова та Україна: східне партнерство та поточні виклики безпеки".

"Україна, Грузія і Молдова, як ніхто інший, знають про безпекові загрози. Наші країни відчули на собі, що таке російська агресія", - сказав Парубій.

Він зазначив, що країни мають також "звірити годинники на шляху до євроінтеграції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські президенти звернулися до Порошенка з "мовним" проханням

28 лютого Конституційний суд визнав неконституційним закон "Про основи державної мовної політики".

Конституційний суд розпочав розгляд конституційності закону Ківалова- Колесніченка "Про засади державної мовної політики" у листопаді 2016 року.

Мовний закон авторства депутатів від Партії регіонів Сергія Ківалова і Вадима Колесніченка був прийнятий Радою в липні 2012 року. Він передбачав можливість офіційної двомовності в регіонах, де чисельність нацменшин перевищує 10%.

Зараз ви читаєте новину «Парубій повідомив про провал плану Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути