Ексклюзиви
понеділок, 27 червня 2016 01:18

Парубій переконав польську владу не піднімати спільну історію до саміту НАТО

Парубій переконав польську владу не піднімати спільну історію до саміту НАТО
nr2.com.ua

До саміту НАТО у Варшаві нижня палата польського парламенту не буде голосувати за будь-які постанови з питань українсько-польських відносин у Другій Світовій війні. Як повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій у Трускавці, про це вони домовилися в ході зустрічі з маршалком Сейму Польщі Мареком Кухчинським у неділю.

Про це інформує "Інтерфакс-Україна".

"Домовилися, що до саміту НАТО в Варшаві Сейм Польщі не розглядатиме і не голосуватиме ніякі постанови, що стосуються дискусійних питань українсько-польської історії часів Другої Світової війни", - сказав Парубій.

Раніше глава українського парламенту заявив, що в польському парламенті готується ряд постанов, "які повинні дати оцінку українсько-польським відносинам" під час Другої Світової війни (1939-1945), і зазначив, що, на жаль, частина цих постанов носить критичні зауваження до української сторони.

Спікер додав, що спробує переконати польських колег, що розгортання дискусії щодо складних сторінок історії передчасне в умовах російської агресії проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Недоторканність з Онищенка можуть зняти у вівторок — Парубій

"Для нас важливо під час дискусії переконати наших побратимів, що зараз, коли здійснюється російська агресія проти України, коли російські окупаційні війська стоять на українських землях, піднімати складні і непрості сторінки нашої історії передчасно", - зазначив Парубій.

Нагадаємо, Парубій розповів, коли Рада візьметься за нових членів ЦВК.

Зараз ви читаєте новину «Парубій переконав польську владу не піднімати спільну історію до саміту НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути