неділя, 26 червня 2016 11:00

Парубій розповів, коли Рада візьметься за нових членів ЦВК

Парубій розповів, коли Рада візьметься за нових членів ЦВК
www.unian.net

Парламент розгляне призначення нових членів ЦВК після досягнення "порозуміння між фракціями". Про це заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій під час брифінгу перед початком Форуму місцевого розвитку у Трускавці.

Він нагадав, що голови деяких фракцій звернулися до профільного комітету з проханням перенести розгляд постанов щодо членів ЦВК до завершення консультацій.

"Для мене подібне звернення голів фракцій є важливим аргументом. Тому що найгірше, що ми могли би зробити, - це відкликати старих членів ЦВК і не обрати нових. Це призвело би до паралічу Центральної виборчої комісії", - сказав Парубій.

Він зауважив, що "доки не буде в залі політичного консенсусу з цього питання, доки зберігатиметься небезпека, що можемо провалити обрання. А це становить загрозу і для проміжних виборів, і для функціонування Центральної виборчої комісії в цілому".

Спікер наголосив, що як тільки фракції домовляться - питання невідкладно буде внесене в зал парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перезапуск ЦВК перенесли на осінь - Айвазовська

Нагадаємо, 3 червня у Верховній Раді зареєстровано президентські проекти постанов про звільнення 12 членів ЦВК у зв'язку із перевищенням строку їхніх повноважень і призначення 11 членів Центрвиборчкому.

Глава держави пропонує призначити на посади членів Центрвиборчкому Аллу Басалаєву, Михайла Вербенського, Романа Гребу, Ольгу Желтову, Олега Конопольського, Світлану Кустову, Ольгу Лотюк, Віталія Плукаря, Євгена Радченка, Надію Синицю та Леонтія Шипілова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Центрвиборчком треба відправити у відставку й обрати новий

Зараз ви читаєте новину «Парубій розповів, коли Рада візьметься за нових членів ЦВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути