Ексклюзиви
пʼятниця, 12 липня 2019 11:59

Парубій назвав колишніх "регіоналів" у Раді "нечистю"

Парубій назвав колишніх "регіоналів" у Раді "нечистю"
Спікер посперечався з колишніми "регіоналами". Фото: УНІАН

На ранковому засіданні Верховної Ради сталася перепалка між спікером Андрієм Парубієм і колишніми "регіоналами".

Проект постанови про скасування рішення про ухвалення Виборчого кодексу внесли члени групи "Відродження", колишні "регіонали" Валерій Писаренко та Дмитро Святаш.

Парубій закликав голосувати за постанову.

"У залі 51 особа. Ви спотворюєте волевиялення народних депутатів", - почав кричати з трибуни член фракції "Опоблоку" Василь Німченко та звинуватив Парубія у "фальсифікації".

"Ми нічого не можемо зробити із цим головою Верховної Ради, на щастя, йому недовго залишилося", - заявив Світаш із трибуни та заговорив про "порушення регламенту".

"Мені дуже прикро, коли нас привчають поваги до регламенту ті народні депутати, які голосували за "закони 16 січня" у залі руками (оплески в залі. - Gazeta.ua). Які призвели до вбивства наших хлопців. Хочу наголосити тим тіням із минулого, нечисті, яка сьогодні намагається збити одну з найбільших реформ Верховної Ради України - сам Кодекс був проголосований одним голосуванням", - відповів Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хочеш стати нардепом - викладай $1 млн: Найєм назвав розцінки на виборах

11 липня Верховна Рада у другому читанні ухвалила Виборчий кодекс. Понад 10 разів спікер Андрій Парубій ставив питання повернення до поправок на голосування. Парламентарі демонстрували неготовність підтримати документ. Однак у підсумку таки дали за нього 230 голосів.

Новий кодекс із 1 грудня 2023-го скасовує мажоритарку. Народних депутатів обиратимуть за відкритими партійними списками. Політична сила проходить до парламенту, якщо набирає 5% голосів.

Зараз ви читаєте новину «Парубій назвав колишніх "регіоналів" у Раді "нечистю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути