Ексклюзиви
пʼятниця, 13 квітня 2007 12:27

Партію Горбачова ліквідували

Верховний суд РФ ліквідував Соціал-демократичну партію Росії (СДПР), засновану за участю екс-президента СРСР Михайла Горбачова.

Нинішній лідер соціал-демократів Володимир Кишенін вже заявив, що вважає рішення Верховного суду "чисто політизованим" і пообіцяв оспорити його в касаційній інстанції.

Ліквідації СДПР добивалася Федеральна реєстраційна служба (Росреєстрація). У позові Росреєстрації стверджувалося, що партія не змогла відкрити відділення чисельністю не меншого 500 чоловік у більшості суб"єктів федерації, як вимагає закон "Про політичні партії".

З цифрами, що фігурували в позові, в партії були не згодні. За словами соціал-демократів, на момент ліквідації у них було 47 регіональних відділень з чисельністю більше 500 чоловік.

СДПР створив у 2002 році екс-президент СРСР, колишній генсек ЦК КПРС Михайло Горбачов разом з губернатором Самари Костянтином Титовим. Трохи пізніше Горбачов покинув пост лідера СДПР.

СДПР стала дев"ятою партією, ліквідованою Верховним судом на вимогу Росреєстрації за недотримання закону "Про політичні партії". Найближчим часом Верховний суд розгляне заяви про ліквідацію ще трьох політичних партій, передає РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Партію Горбачова ліквідували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути