Ексклюзиви
понеділок, 15 вересня 2014 09:52

Партія "Україна - Єдина Країна" презентувала обличчя майбутнього України

 

14 вересня в малому залі столичного Палацу мистецтв "Україна" відбувся з'їзд всеукраїнського політичного об'єднання "Україна - Єдина Країна". Делегати з різних областей України вирішили взяти участь в позачергових парламентських виборах 26 жовтня, щоб об'єднати Україну. У виборчих списках партії немає жодного корупціонера, колишнього народного депутата, чиновника. Натомість членами списку партії стали громадські активісти, правники, економісти, представники культури і спорту, лідери волонтерів, особистості, які є професіоналами своєї справи.

Очолюють виборчий список партії "Україна-Єдина Країна" активіст, засновник громадської організації "Народний нагляд" Максим Музика, заслужений журналіст України, доктор історичних наук Данило Яневський, телеведучий, громадський активіст Олексій Мочанов, директор національного музею Тараса Шевченка, письменник Дмитро Стус, старійшина волонтерського руху Георгій Тука, муфтій Сергій Ісмагілов, медичний волонтер, конфліктолог Олена Мініна, юрист Артем Шамрай.

"Миром переможемо війну!" - сказав голова партії, громадський діяч, волонтер, учасник АТО Максим Музика. - "Це є наш слоган, з яким ми будемо йти і на південь, і на схід, і на північ, і на захід. Ми розуміємо, що треба щось робити, і треба бути активним. Ми всі особистості, але зараз розуміємо, що для перемоги треба об'єднатися".

Представники виборчого списку партії розповіли, чому вони вирішили йти у Верховну раду.

"Я не збирався йти в політику, але друзі мене переконали піти, виходячи з слогану, написаного на прапорах десантників: "Ніхто, крім нас", - зазначив Георгій Тука. - "Наше військо опинилося між двох вогнів. Один вогонь ведуть вороги під російськими прапорами, з іншого боку - байдужість і зрадництво чиновників в Києві. Маємо злочинну систему, яка створювалася 20 років. Війна - наслідок безвідповідальної корупційної системи. Один в полі не воїн, тому, сподіваюсь, що наше об'єднання започаткує рух всередині болота Верховної ради. І депутати перетворяться з кнопкодавів і торговців голосами в людей принципових, які прагнуть зберегти нашу рідну Україну, повернути їй окуповані території і здобути перемогу у війні".

"Про війну найкраще сказав Ернест Хемінгуей, мовляв кадрові армії потрібні для штабів і парадів, - сказав делегат від військових формувань Сергій Розумовський. - Коли приходить пора воювати, в окопах сидять бухгалтери, кухарі, робітники, фермери, та інші громадяни-патріоти. І це найкраща армія. Тому, що вона - народна армія. Сьогодні в Україні народжується народна армія. В цю партію ми прийшли за тим, щоб пройти, може бути, ще складніший шлях. Від народної армії до народної держави. Коли не народ буде при державі, а держава буде при народі".

На необхідності зміни державної воєнної доктрини наголосив Сергій Шепелєв, помічник голови ТСО України по взаємозв'язкам з державними органами влади.

Перед делегатами з'їзду виступили також Лариса Євтухова Та Олена Мініна. Лариса Євтухова, яка представляє медійний сектор, акцентувала увагу зібрання на тому, що відношення до пенсіонерів та екологіі є маркером загального стану суспільства.

Олена Мініна наголосила, що важливо зараз не розділяти країну і відгороджуватися одній частині від іншої, а шукати точки дотику, зшивати країну.

Зараз ви читаєте новину «Партія "Україна - Єдина Країна" презентувала обличчя майбутнього України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути