Ексклюзиви
пʼятниця, 02 листопада 2012 14:32

Партія "Удар" не розрахувалась із працівниками

Партія "Удар" не розрахувалась із працівниками
Фото: novostimira.com.ua

На Вінниччині члени політичної сили "Удар" у Тростянецькому районі не отримали обіцяну зарплату за участь у виборчому процесі. У 17-ому виборчому окрузі було 13 кандидатів у депутати, серед них – представник "Удару" Федір Кравець із села Буди. Саме він брав на роботу людей.

"Я почала працювати на партію "Удар" ще у травні, - розповідає тростянчанка Тетяна Олійник, - зібрали збори, зібрали людей. Голова окружного штабу Іван Дмитрович Івацко пообіцяв нам , що матимемо по мінімальній зарплаті за травень-червень, а потім більше. Роботу в районі організовував Федір Кравець, я та ще кілька людей. Він зняв під штаб кімнату (за яку не платив орендну плату, тому власники приміщення забрали у нього оргтехніку, поки не розрахується), почали набирати на роботу людей. Зокрема – у громадську приймальню взяв свого сусіда із Буд, хлопця, в якого лежача мама-інвалід".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Первомайську готуються до нового штурму ОВК. Стягується "Беркут"

"Йому обіцяв 100 гривень за день. Той хлопчина дуже старанно виконував усю роботу, але отримав за неї копійки, а пізніше і зовсім пішов зі штабу. Коли потрібно було обдзвонювати людей, Федір Іванович казав: "Дзвони, Таня, ти, бо в мене юемсі, а у тебе ж Київстір, безплатно говориш...". Склали кошторис, штатний розпис. Такі суми заоблачні повписували, що й ну. Він ще й питав: хватить чи більше писати? А я казала, хоч би половину цього дали і те було б добре. За чотири місяці мала отримати 20 тисяч, в результаті - видерла 500 гривень", - додала вона.

Не отримали обіцяного й агітатори. Вони мали заробляти по 1200 гривень на місяць. З першого серпня тридцять агітаторів розносили по селах газети і буклети, збирали дані – адреси і телефони – про виборців, які підтримують "Удар". Наприкінці вересня їм заплатили, як сказали, за десять днів серпня, решту обіцяли віддати пізніше. Максимальна сума виплат склала 650 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забезпечується належна охорона громадського порядку - міліція про безлад на 132 окрузі

Жінці-агітатору із віддаленого села Торканівка, куди навіть автобуси не ходять дали зарплати 50 гривень. Грошей вона не взяла, перед штабістами порвала свій список з даними про виборців. За два тижні до виборів Федір Кравець знявся з перегонів, відразу після цього районний штаб "Удару" фактично без будь-яких пояснень розігнали. Голова окружного штабу з приводу розрахунків направляв людей до обласного керівництва.

"Я туди подзвонила. Мені сказали, що всі гроші виділялися на окружний штаб, з нього й питати", - розповідає Олійник. Не збиралися штабісти розраховуватися і з людьми, які працювали у дільничних комісіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Члени ОВК №90 в Київській області вносили на сервер ЦВК неправдиві дані

"Тим, хто працював на великих дільницях, обіцяли заплатити 1300 гривень, хто на менших – 800. Гроші мали дати, як тільки привеземо бюлетні, - розповідає Людмила Валентинівна з Летківки. – Дали по 300 гривень"

Після дзвінка до прес-служби партії "Удар" з членами дільничної комісії все ж розрахувалися. Решта чекають.

Зараз ви читаєте новину «Партія "Удар" не розрахувалась із працівниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути