Ексклюзиви
неділя, 14 жовтня 2012 09:05

"Партія Саакашвілі посиплеться, у грузинському парламенті будуть свої "тушки"

"Партія Саакашвілі посиплеться, у грузинському парламенті будуть свої "тушки"
Віталій Портніков наголошує, що майбутнє Саакашвілі залежатиме від того, чи він буде здатен співпрацювати з новою владою

Грузинські політики мають ілюзію, що тількино почнуть домовлятися з Росією, як та відмовиться від підтримки сепаратистських провінцій. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив публіцист Віталій Портніков.

"Свого часу з такою ілюзією прийшов до влади Едуард Шеварднадзе. Це закінчилося втратою Абхазії. Новою ілюзією було відвоювати їх силою. З нею приходив Михаїл Саакашвілі. Це закінчилося визнанням Абхазії та Південної Осетії Росією за незалежні держави. Хоч би які ілюзії зараз мав щодо Росії Бідзіна Іванішвілі, їх теж дуже швидко спростує реальність. Не треба від Грузії чекати чудес. Якщо вдасться зберегти демократію і розвивати економіку, втративши третину території, – це буде великий успіх Іванішвілі", - наголосив він.

1 жовтня в Грузії відбулися парламентські вибори. Опозиційна "Грузинська мрія" Бідзіни Іванішвілі набрала майже 55 відсотків голосів. За "Єдиний національний рух" президента Михаїла Саакашвілі проголосували 40 відсотків виборців. Жодна з інших партій не подолала 5-процентний бар'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бідзіна Іванішвілі переміг на хвилі втоми від реформування"

"Майбутнє Саакашвілі залежатиме від того, чи він буде здатен співпрацювати з новою владою. А вона зацікавлена в його відході з політичної арени. Якщо розпочати розслідування резонансних політичних справ часів Саакашвілі – справу Зураба Жванії (колишній прем'єр-міністр, нині покійний, – ред.), Іраклія Окруашвілі (колишній міністр оборони, згодом дістав політичний притулок у Франції, – ред.) та інших, – то нинішньому президентові доведеться несолодко. Силовий апарат завжди орієнтується на переможця. Ми чудово це бачимо в Україні. Довести причетність Саакашвілі та його команди до вбивств і зловживань буде досить просто. Усе залежатиме від того, наскільки Іванішвілі цього захоче. "Національний рух" посиплеться, у грузинському парламенті будуть свої "тушки", - підкреслив політолог.

Думки інших експертів щодо того, як змінюватиметься Грузія після перемоги опозиції на парламентських виборах, читайте у журналі "Країна" № 39 (142) за 11 жовтня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Партія Саакашвілі посиплеться, у грузинському парламенті будуть свої "тушки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути