Ексклюзиви
вівторок, 14 червня 2011 12:33

Партія регіонів все ще не готова полегшити пенсійні потуги Тігіпка

Партія регіонів все ще не готова полегшити пенсійні потуги Тігіпка

Лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов не виключає, що цього тижня до порядку денного ВР включать законопроект про пенсійну реформу. Але "регіонали" відмовляються підтримати його.

Про це він сказав журналістам на брифінгу, повідомив кореспондент Gazeta.ua.

"Я не виключаю, що цей законопроект може бути внесений завтра. Але до цього треба врегулювати кілька питань. Віце-прем'єр Сергій Тігіпко довгий час відпрацьовував цей законопроект у парламенті та ЗМІ, але питання залишаються. Сподіваюсь, що його відпрацьовуватимуть й сьогодні", - сказав Єфремов.

За його словами, депутатів насамперед хвилює питання про те, що виграє людина від прийняття пенсійної реформи.

"Тобто підвищаться пенсії чи ні? - Це основне питання, яке хвилює людей. Все інше можна винести за лапки - чисто для професіоналів. Людину цікавить лише питання її пенсії", - уточнив "регіонал".

Він також додав, що актуальним є питання виплати пенсій за вислугу років для військових службовців та правоохоронців.

"Також законопроект намагається знайти відповідь на питання про норму, яка стосується максимальних пенсій. Вона внесена антиконституційно. Члени нашої фракції готові за неї проголосувати, але якщо вони це зроблять - обмежать максимальну пенсію до десяти мінімальних зарплат, тоді ми порушимо Конституцію. Президент не зможе підписати такий законопроект, і йому доведеться накласти вето", - зпрогнозував Єфремов.

Нардеп запропонував або виключити цю норму із законопроекту, або депутати, за його словами, будуть змушені приймати інші заходи.

"За той вигляд, в якому є сьогодні пенсійна реформа, голосувати неможливо", - резюмував "регіонал".

Нагадаємо, президент Віктор Янукович вимагає від парламенту розглянути на цьому тижні законопроект про пенсійну реформу, який передбачає підвищення пенсійного віку.

Раніше парламент відправив на доопрацювання уряду законопроект щодо пенсійної реформи. Водночас документ повернувся до Верховної Ради вже за день.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів все ще не готова полегшити пенсійні потуги Тігіпка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути