вівторок, 05 червня 2012 11:21

Партія регіонів розколює суспільство - політолог

Партія регіонів розколює суспільство - політолог
Вадим Карасьов прогнозує, що скандальний "мовний" законопроект буде прийнятий в цілому. Фото: poltava.pl.ua

Законопроект "Про засади державної мовної політики" буде прийнятий в цілому. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Вадим Карасьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи прийняли за основу "мовний" законопроект Ківалова-Колесніченка

"Противники цього штурмувати Верховну Раду не будуть і штурмом її не візьмуть. Зараз Партії регіонів вигідно зафіксувати свої переконання і позиції. Таким чином вони мобілізують свої стартові позиції. Також відпрацьовують мобілізацію електорату напередодні виборів. Це вигідно з точки зору переформатування порядку денного виборчої кампанії не по лінії "всі невдоволені проти влади", а по лінії "за" українську мову чи "проти". Замість того, щоб консолідувати суспільство, його розколюють по мовному питанню. Влада стоїть над цією битвою, а представники Партії регіонів і їхня політична сила, які були ініціаторами законопроекту, отримають мобілізацію електорату не на соціально-економічному ґрунті, а мовному", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дві мови - один народ" - Партія регіонів пообіцяла захистити російську мову

За його словами, на українську мову цей законопроект за великим рахунком не вплине.

"Це лише зафіксує статус кво. Питання полягає в тому, що останні роки був повзучий наступ російської мови в медіа, повсякденному вжитку чиновників, в поп-культурі. Цей закон легалізує статус кво, згідно з яким українська мова втрачала свої висоти, які взяла в 2004-2005 роках. Питання в тому, чи погодиться україномовне суспільство на цю повзучу русифікацію", - зауважив Карасьов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мітингувальники під Радою закидали "Беркут" яйцями

Нагадаємо, сьогодні в першому читанні депутати прийняли за основу законопроект "Про засади державної мовної політики" . "За" проголосували 234 депутати.

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів розколює суспільство - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

85

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути