вівторок, 05 червня 2012 10:06

"Дві мови - один народ" - Партія регіонів пообіцяла захистити російську мову

"Дві мови - один народ" - Партія регіонів пообіцяла захистити російську мову

Фракція Партії регіонів закликала народних депутатів України продовжити розгляд проекту закону України "Про основи державної мовної політики" і за підсумками розгляду прийняти його в першому читанні.

Як повідомила прес-служба ПР, представники цієї політсили заявили, що вперше за 20 років незалежності парламент України має можливість "цивілізованим, демократичним шляхом врегулювати використання мов в Україні, закріпити принцип мовного рівноправ'я громадян".

"Положення цього закону відповідають загальнодемократичній практиці, міжнародним зобов'язанням України щодо захисту основоположних прав людини, забезпеченню вільного та безперешкодного розвитку регіональних мов і мов меншин", - запевнили в Партії регіонів.

Там також відзначили, що послідовно виступають за реалізацію свого програмного принципу "Дві мови - один народ, одна Україна!".

"Ми повністю усвідомлюємо, наскільки брудними і цинічними можуть бути дії наших опонентів, які бажають будь-що перешкодити прийняттю законопроекту, відновленню прав російськомовних громадян України. Але ніяким політичним екстремістам і агресивним націоналістам не вдасться перешкодити нам в прийнятті цього законопроекту, реалізації наших передвиборчих зобов'язань", - зазначили регіонали.

Вони пообіцяли, що "мовний" закон буде прийнятий.

"Мільйонам мешканців України буде повернуто право безперешкодно використовувати російську мову та інші регіональні мови у сфері громадського життя, економічній і соціальній діяльності", - підсумували в ПР.

Зараз ви читаєте новину «"Дві мови - один народ" - Партія регіонів пообіцяла захистити російську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути