неділя, 28 жовтня 2012 16:21

Партія Регіонів на Вінничині скуповує голоси за 500 гривень — журналіст

Партія Регіонів на Вінничині скуповує голоси за 500 гривень — журналіст
Фото: РИА Новости

За голосування за Партію регіонів у місті Ямполі Вінницької області  дають 500 гривень. За це виборець має поставити галочку навпроти Партії Регіонів у виборчому бюлетені, сфотографувати його та показати фото на виході.

Про це заявив місцевий журналіст Константин Рильов.

"Скупщики стоять біля дільниць, дають мобільник, щоб сфотографувати бюлетень з галочкою, багато хто погоджується на це, - продовжує Рильов. - Для райцентру це чимала сума". Про підкуп виборців поперджають також у місті Могилів-Подільський, що також знаходиться на виборчому округу №16.

Громадянська організація "Опора" підкупу не підтвержує.

"Наш представник одразу виїхав на місце, але нічого подібного не побачив,  - повідомляє прессекретар Вінницької "Опори" Галина Сегеда. - Повідомлення надійшло зі штабу одного з кандидатів у депутати, якого не маєм права розголошувати. Він хоче щоб вибори на округу визнали недійсними, тому що лідером є не він, а інший кандидат".

Лідирує на окрузі Оксана Калетник, член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, безпартійнa, самовисування.

Гроші від кандидатів також роздавали на виборчих округах №13, що включає Хмільницький, Козятинський та Калинівський райони. У суботу 27 жовтня представники  кандидата у народні депутати Юрія Гайдаєва від Комуністичної партії видавали по 100 гривень тим, хто віддасть свій голос за нього. Для цього виборці залишали номер телефону.

Голова Всеукраїнської громадської органзації "Комітет виборців України"  Олександр Черненко заявив, що підкуп виборців став масовим.
"Якщо ми раніше називали цифри від 50 до 500 гривень, то сьогодні  ціна зросла від 150 до 250 гривень. Таку ж суму обіцяють дати і після виборів, - пояснює Черненко".

Зараз ви читаєте новину «Партія Регіонів на Вінничині скуповує голоси за 500 гривень — журналіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути