вівторок, 06 листопада 2012 17:35

Партія регіонів демонструє бажання йти на компроміси, але помірні - експерт

Партія регіонів демонструє бажання йти на компроміси, але помірні - експерт
Фото: vkurse.ua

Рекомендація Верховної Ради до ЦВК про перевибори на 5 округах нічого не означає. За законом ЦВК може прислухатися до неї, а може й проігнорувати.

Про це розповів у коментарі Gazeta.ua політолог Михайло Погребинський.

"Верховна Рада - єдиний орган законодавчої влади в Україні. Значить, якщо є проблеми у політичній площині, він може висловити свою думку. Це ні до чого в принципі не зобов'язує орган виконавчої влади. За законом ЦВК може в принципі прийняти  рекомендацію до увагу, а може не прийняти. Це — просто рекомендація, вона нічого не означає", - сказав він.

Погребинський наголосив, що  рішення  ЦВК про перевибори — не є у правовій площині.

"Бо саме по собі рішення ЦВК сумнівне з правової точки зору. В законі чітко обумовлено, що повинна робити ЦВК і такої версії немає. Тому варто було б ввести зміни до закону. Але цього не роблять, тому залишаються проблеми. Але, якщо заглянути в українську історію, суд України прийняв рішення про повторні вибори, яке не було обумовлено жодним законом. У нас є такий досвід", - розповів політолог.

Він також додав, що рекомендація ВР демонструє бажання Партії регіонів йти на компроміси.

"Безумовно, рекомендація Верховної Ради щодо перевиборів є демонстрацією позиції, проявом бажання йти на компроміси. Партія регіонів шукає компромісів. 5 округів, швидше за все, - максимум чого вони пропонують. На більше вони навряд чи підуть. Чи прийнятний цей варіант для опозиції залежить від того, яку мету вона перед собою ставить. Якщо вони хочуть одразу змести "злочинний режим", вони повинні узагалі не брати мандати, не домовлятися і так далі, нагнітати ситуацію. Але це все ж не так. І опозиція таки піде на компроміси".

Зараз ви читаєте новину «Партія регіонів демонструє бажання йти на компроміси, але помірні - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути