вівторок, 21 травня 2019 10:13

Парламентські лідери приїхали до Зеленського з Конституцією

Парламентські лідери приїхали до Зеленського з Конституцією
Конституція не дозволяє розпуск ВР, про який напередодні оголосив Зеленський. Фото: korupciya.com

Лідери фракцій принесли на зустріч із Володимиром Зеленським Конституцію, щоб продемонструвати президенту статті, згідно з якими він не має права розпускати парламент.

Так зробили лідер "Народного фронту" Максим Бурбак і головний "радикал" Олег Ляшко.

"Із собою захопив Конституцію України. Хочу ознайомити президента зі статтями 83 і 90 Основного закону. Гарантом цієї Конституції є президент, який учора складав присягу. Це політична заява [про розпуск парламенту], яка жодного відношення до закону чи Конституції не має. Адже 17 травня я оголосив із трибуни парламенту, що фракція "Народного фронту" виходить із коаліції. Тобто 17 травня почався відлік 30 днів, передбачених статею 83 Конституції, на формування нової коаліції. Усі підстави для розгляду і проведення консультацій щодо розпуску парламенту можуть бути лише після того, як сплине 30-денний строк", - сказав Бурбак.

"Президент Зеленський запросив мене на консультації з приводу розпуску парламенту. Я узяв Конституцію, узяв наші питання і приїхав... Я взагалі не збираюся обговорювати питання розпуску парламенту. Президент Зеленський ухвалив це рішення і вчора його оголосив. Це рішення не конституційне, неправове, але воно політичне", - пояснив Ляшко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коаліція припинила свою діяльність - Парубій

20 травня президент Володимир Зеленський склав присягу народові України. Під час своєї інавгураційної промови заявив, що розпускає Верховну Раду 8 скликання. Кабінет міністрів шостий президент назвав проблемою та закликав піти у відставку.

Зараз ви читаєте новину «Парламентські лідери приїхали до Зеленського з Конституцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути