Ексклюзиви
середа, 30 травня 2007 14:46

Парламент Таджикистану прийняв закон про свята

Парламент Таджикистану в середу прийняв закон "Про впорядкування традицій, торжеств і обрядів у Республіці Таджикистан", який регламентує правила проведення національних обрядів і свят.

Таким чином, забороняється проведення торжеств з нагоди призначення на державну посаду, отримання чину або звання, державної премії, наукового або спеціального ступеня.

Святкування днів народження повинне проводитися тільки в колі сім"ї, кількість гостей на весіллях не повинна перевищувати 150 осіб.

Сорокаденні поминання проходитимуть за участю не більше 80 чоловік і з організацією пригощання.

Усі святкування і церемонії повинні проводитися у вихідні дні з 10 до 23 години, а в робочі дні – з 18 до 23 годин. Для виконання свят і традицій відповідно до вказівок голови держави, у структурі виконавчого апарату президента утворено управління упорядкування традицій, торжеств і обрядів.

Законопроект був озвучений президентом країни Емомалі Рахмоном у ході зустрічі з громадськістю країни 24 травня. Як відзначив спікер нижньої палати парламенту країни Сайдулло Хайруллоєв, "закон був розроблений і представлений з метою запобігання безглуздим витратам і підвищення рівня життя населення країни".

У ході обговорення закону, глава Партії ісламського відродження Таджикистану Мухиддін Кабірі виразив побоювання стосовно можливого втручання місцевих влад під прикриттям цього закону в особисте життя громадян.

Крім того, він запропонував подумати про впорядкування масових заходів, які фінансуються з держбюджету.

Наприклад, на свята, що проводяться на стадіонах, шиють десятки тисяч костюмів, які використовуються лише один раз, – сказав він.

Відповідно до закону, в міністерствах і відомствах, установах і організаціях, на підприємствах, де працюють не менше 30 чоловік, незалежно від форми власності, будуть створені громадські комісії з впорядкування традицій, торжеств і обрядів. Їхнім завданням буде контроль і внесення пропозицій щодо вживання невідкладних правових заходів у разі недотримання передбачених норм, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Парламент Таджикистану прийняв закон про свята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути