Ексклюзиви
середа, 16 травня 2007 08:58

Парламент Сербії затвердив новий склад уряду

Парламент Сербії затвердив склад нового уряду, очолюваного прем"єр-міністром Воїславом Коштуніцей, повідомляє Reuters. За півгодини до закінчення терміну формування уряду за затвердження нового складу проголосували 133 депутати місцевого парламенту Сербії, що складається з 250 депутатів. Інакше президент країни повинен був би розпустити обраний 21 січня парламент і призначити нові парламентські вибори.

Коаліційний уряд Сербії було сформовано Демократичною партією на чолі з нинішнім сербським президентом Борисом Тадічем і Демократичною партією Сербії, яку очолює В.Коштуніца.

Нагадаємо, що в результаті тих, що пройшли 21 січня 2007 р. парламентських виборів в Сербії жодна з партій не отримала достатньої підтримки виборців для того, щоб поодинці сформувати уряд. 28,5% голосів і 81 місце в Народній скупщині отримала Сербська радикальна партія, очолювана В.Шешелем, котрий перебуває у в"язниці Гаазького трибуналу. Демократична партія на чолі з нинішнім сербським президентом Б.Тадічем отримала 22%, або 65 мандатів. За Демократичну партію Сербії, яку очолює В.Коштуніца, висловилися 17% виборців, що дає їй 47 парламентських крісел, пише РБК.

Зараз ви читаєте новину «Парламент Сербії затвердив новий склад уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути