вівторок, 19 лютого 2013 22:05

Парламент без Партії регіонів не мав би проблем з персональним голосуванням - експерт

Парламент без Партії регіонів не мав би проблем з персональним голосуванням - експерт
Вадим Карасьов Фото: real-politics.org

Сьогодні парламент переживає кризу олігархічного характеру. Про це на прес-конференції у Києві сказав директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

"Ми бачимо кризу парламентаризму. І криза не в тому, що парламент заблокований, що не відкривається сесія. Проблема в тому, що сьогодні фактично в рамках одного парламенту борються моделі різних парламентів. Якщо говорити про кризу парламенту, то потрібно сказати, що це криза олігархічного парламенту. Або парламенту, який формується не за принципом політичного представництва, а по принципу бізнесового представництва. Тому що якраз не працюють, не голосують, відпочивають на різних островах і взагалі являються депутатами формально, або розглядають депутатство як недоторканність, як якусь почесну пенсію, якраз представники Партії регіонів – там їх більше, ніж в опозиції. І якраз у цій частині, коли парламент не голосує персонально, він більше нагадує середньовічний парламент", - сказав він.

За його словами, якби Партії регіонів не було у парламенті, то проблем з персональним голосуванням не було б.

"Ось опозиція, коли вимагає персональне голосування, вона присутня - політичне представництво. Це вже другий парламент. Якщо промоделювати ситуацію, що якби не було Партії регіонів, то проблеми персонального голосування не було б. А парламент вже був би не стільки представником бізнес-інтересів, скільки представником загальнонаціональних інтересів", - зазначив Карасьов.

За його словами, сьогодні опозиція намагається враховувати інтереси громадян.

"Цей парламент вже не може працювати так, тому що є інші запити людей. І опозиція ці запити людей не може не враховувати. Це не просто війна між опозицію і владою. Це не просто боротьба за персональне голосування. Це не боротьба за сенсорну кнопку, чи як голосувати персонально. Це боротьба за те, чи цей парламент буде олігархічним, чи політичним", - додав експерт.

 

Зараз ви читаєте новину «Парламент без Партії регіонів не мав би проблем з персональним голосуванням - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути