понеділок, 22 жовтня 2012 09:22

Відкрите обрання спікера у парламенті є шляхом від демократії — Карасьов

Відкрите обрання спікера у парламенті є шляхом від демократії — Карасьов
Вадим Карасьов розповів, кого пропонуватимуть на посаду спікера. Фото: elektorat.te.ua

Деякі вибори мають залишатися таємними.

Про це Gazeta.ua розповів політолог Вадим Карасьов, коментуючи прийняття у першому читанні проекту закону щодо скасування таємного голосування при обранні депутата на посаду спікера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин вважає, що вже зараз ведеться боротьба за крісло спікера

"Це робиться, щоб обрання спікера було більш керованим збоку спонсорів і виконавчої влади. Бо таємне голосування було більш непрогнозованим і могли бути певні сюрпризи при обранні голови ВР. В такий спосіб обиралася людина, яка б реально представляла якусь консенсусну більшість", - зазначив експрет.

Тепер, за словами Карасьова, депутат буде обмежений у можливості голосувати за того кандидата, який влаштовував би саме його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посаду спікера формують під Миколу Азарова - політолог

"Іноді, особливо у парламентах, саме відкрите голосування є шляхом від демократії, а не зразком демократії. Бо вибори іноді дійсно доцільно робити відкритими, але іноді дійсно є ситуації, коли вони мають бути таємними. Саме тому на виборчих дільницях виборців закривають шторами", - нагадав політолог.

Відповідаючи на питання про те, кого може на посаду спікера запропонувати влада і опозиція, Карасьов додав: "Думаю, влада буде пропонувати Лавриновича або Клюєва, а опозиція Томенка або ж того Яценюка. Варіантів є багато, можливо, і Кличка хтось запропонує. А, можливо, з'явиться Литвин, як фігура компромісна".

Зараз ви читаєте новину «Відкрите обрання спікера у парламенті є шляхом від демократії — Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути