четвер, 25 вересня 2008 15:15

Осетини давали українцям за участь у війні $200-500 за добу

Упродовж серпня-вересня Служба безпеки України виявила декілька спроб вербування українців для участі в грузинсько-осетинському конфлікті.

Про це повідомила сьогодні на прес-конференції начальник прес-служби СБУ Марина Остапенко.

За її словами, вербувальники обіцяли громадянам України за участь у конфлікті винагороду в розмірі 200-500 дол. США за добу.

При цьому, зазначила Остапенко, кандидати повинні були мати спеціальну військову підготовку, володіти навиками підривника.

Ще однією обов"язковою умовою була необхідність мати при собі військовий квиток з чітко вказаним номером частини, де служив кандидат, періодом проходження ним служби і військовою спеціальністю, щоб у разі ідентифікації особи було легко знайти його товаришів по службі для підтвердження військового минулого завербованого.

За словами Остапенко, переважно спроби вербування осіб для виїзду в зону конфлікту були в тих регіонах України, де колись були розташовані великі військові частини спеціального призначення.

Як приклад Остапенко привела факт затримання вчора співробітниками СБУ особи, яка безпосередньо вербувала колишніх військовослужбовців.

Як зазначила начальник прес-служби, ця людина – громадянин України, 1970 р.н., колишній військовий, який проходив службу в Афганістані. Після затримання він пояснив, що на початку грузинсько-осетинського конфлікту до нього звернулася уродженка Сухумі, яка, як достовірно відомо, брала участь у першому збройному конфлікті в Абхазії на стороні сепаратистів як снайпер. Вона запропонувала затриманому організувати групу з 3-5 чоловік для виїзду в зону конфлікту. З метою конспірації від"їзд планувався поїздом з Тирасполя в Сухумі, де членів групи повинні були зустріти, розмістити і озброїти, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Осетини давали українцям за участь у війні $200-500 за добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути