Ексклюзиви
вівторок, 19 лютого 2013 10:14

Опозиція висуне іншого кандидата, якщо Кличко відмовиться балотуватись у Києві

Опозиція висуне іншого кандидата, якщо Кличко відмовиться балотуватись у Києві
Микола Томенко каже, що у підтримці Кличка немає ніяких несподіванок. Фото: liga.net

Якщо Віталій Кличко не погодиться балотуватися на мери Києва, опозиція пошукає іншого кандидата.

Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив народний депутат від фракції "Батьківщина" Микола Томенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко визначиться, чи піде у мери вже напередодні виборів

Відповідаючи на запитання, чому "Батьківщина" оголосила про висунення Віталія Кличка єдиним кандидатом від опозиції на вибори мера Києва без узгодження із самим Кличком, Томенко запевнив, що жодних несподіванок у такій заяві немає.

"Наша позиція дуже проста: вибори треба провести і якнайшвидше. Бо ситуація є абсурдною — всі терміни для того, щоби обрати мера Києва пройшли, - підкреслив політик. - І ми, як опозиція, три фракції, чітко визначили, що ми спільно визначаємо характер нашої поведінки: єдиний кандидат на посаду міського голови і максимальна синхронізація виборів у Київради. Точно це єдиний кандидат в мажоритарній частині і ми ще ведемо дискусії — чи одним списком за партійними списками, чи трьома різними списками".

Нардеп зауважив, що визначення кандидатом Кличка є цілком логічним.

"Виходячи з цієї тези, на фракції обговорювалося питання київських виборів. Ще раз було акцентовано, що загальновідомо: в разі якщо Віталій Кличко ухвалює рішення балотуватися, "Батьківщина" однозначно його підтримує, бо це найбільш рейтинговий кандидат і, на нашу думку, має пріоритетне право без будь-яких застережень підтримуватися трьома політичними силами", - пояснив Томенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" хоче помститися Кличку, тому і висунула його мером - "регіонал"

Він додав: "Якщо УДАР ухвалить рішення в якомусь іншому форматі брати участь у київських виборах, наприклад, не висувати Віталія Кличка, а тільки балотуватися до Верховної Ради, ми трьома політичними силами  збираємося і визначаємо механізм, який будується на рейтингу кандидата, його команді, програмі і можливості підтримання трьома політичними силами, і висуваємо одного кандидата".

"Тут ніяких несподіванок немає, все йде по плану. Єдине, я досі не розумію, коли будуть відбуватися вибори і якою буде система організації влади в Києві. Це теж серйозна проблема".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція висуне іншого кандидата, якщо Кличко відмовиться балотуватись у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути