середа, 13 квітня 2011 18:55

Опозиція в Україні слабка через продажність?

Опозиція в Україні слабка через продажність?

Опозиція в Україні зараз є слабкою через те, що її депутатів можна купити.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив політолог, голова правління Центру соціологічних та політологічних досліджень "Соціовимір" Сергій Таран.

Зокрема, за його словами, існування у Верховній Раді сильної опозиції залежить не стільки від високого чи низького прохідного бар'єру, скільки від прозорості фінансування політиків у тій чи іншій партії.

"Це залежить від того, яким чином депутати обираються, і наскільки є прозорим механізм фінансування політиків у партіях. Саме від цього залежить майбутнє опозиції", - упевнений політолог.

На його думку, важливою є також прозора система фінансування політичних партій.

"Можна взяти, наприклад, американську модель, де є закон про лобізм, і де політичні партії фінансують або громадяни, або бізнес. Або можна взяти європейський приклад, де політичні партії фінансуються дуже часто з бюджету. Але у будь-якому разі витрати їхніх політиків є прозорі та зрозумілі. Тому сила нашої опозиції також буде залежати від того, наскільки політика буде прозорою", - пояснив Таран.

Він наголосив, що слабкість опозиційних сил полягає в їхній продажності.

"Чому у нас зараз опозиція слабка? Тому що депутатів просто купують. Оце є ключовим питанням сили опозиції", - уточнив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція в Україні слабка через продажність?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути