середа, 30 травня 2012 13:37

Опозиції вигідно виштовхати Кличка на вибори у Києві - Березовець

Опозиції вигідно виштовхати Кличка на вибори у Києві - Березовець
Тарас Березовець каже, що опозиція виграє навіть від програшу Кличка. Фото: glavcom.ua

Опозиції вигідно виштовхати Віталія Кличка на вибори мера Києва , щоб потім обставити його своїми людьми.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав директор компанії персонального та стратегічного консалтингу "Berta Communications" Тарас Березовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Довкола Кличка крутяться риби-прилипали, які хочуть поживитися його високим рейтингом" — мер Черкас

"Логіка дуже проста. Сьогодні в дострокових виборах мера найбільше зацікавлений список "Фронту змін" та "Батьківщини". Відповідно не хочуть цього Партія регіонів та Кличко", - каже політолог.

На його думку, якщо "Фронт змін" та "Батьківщина" втягують Кличка в київські вибори, вони його позбавляють можливості займатися парламентською компанією, яка продовжується кілька місяців.

"Кличко буде фактично сконцентрований на Києві, а не їздити по регіонах, що він зараз робить. Це вигідно фактично "Батьківщині" та "Фронту змін". Тому в сценарії, коли Кличко програє Попову, опозиція каже "Кличко, ми тобі надали всю потрібну допомогу. Опозиція тебе підтримала, кандидатуру висувала і ти втретє програв ці вибори". Нагадаю, Кличко брав участь у мерських виборах та програв у 2006-2008 роках. Це все фактично ставить хрест на його парламентській кампанії, і вони позбуваються конкурента, дуже потужного на виборах до Верховної ради", - продовжує Березовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко підтримує скасування недоторканності, але тільки за кримінал

Політолог вважає, що "Батьківщина" з "Фронтом Змін" виграють і якщо Кличко виграє вибори мера, і якщо він їх програє.

"Якщо він програє, тоді вони починають кампанію тиску на Україну. Почнуть казати, що ці вибори у Києві – це Мукачеве 2004 року. Що в Києві сфальсифікували вибори. Так само буде нагнітатися така ж атмосфера в світових медіа. Якщо Кличко виграє ці вибори, опозиція каже "Віталію, тільки наша допомога забезпечила перемогу мера". Вони його обставляють своїми людьми, заступниками мерів. Він буде фактично повністю залежний від Яценюка та Турчинова, - зауважив Брезовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко пропонує боротися з корупцією через люстрацію

Також експерт наголошує, що Попову вибори не потрібні.

"Зараз дуже хитка ситуація. Попов відстає від Кличка на 3% на мерських виборах. Перемога близька , але раптом не вийде, гарантій нема. Десь підкрутять списки, десь фальсифікують, все інше. Така логіка", - зазначив політолог.

Зараз ви читаєте новину «Опозиції вигідно виштовхати Кличка на вибори у Києві - Березовець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути