четвер, 24 травня 2012 12:57

Доведені до відчаю підприємці прорвалися у КМДА завдяки Кличку

Доведені до відчаю підприємці прорвалися у КМДА завдяки Кличку
Двері мерії заблокували охоронці. Фото: korrespondent.net

Доведені до відчаю підприємці Лук'янівського ринку намагалися сьогодні прорватися в будівлю Київської міської держадміністрації. Їм це вдалося тільки за допомогою депутата Київради, спортсмена Віталія Кличка.

Про це повідомив у коментарі Gazeta.ua правозахисник Віталій Дюкарєв.

"Ніякої реакції на наші проблеми. Всі наші питання були виключені з порядку денного. Залишилося, правда, ще одне питання не розглянуте слідчої комісією стосовно цього рейдерського захоплення. Тому вирішили про себе нагадати", - зазначив правозахисник.

За його словами, була зроблена спроба скористатися фактором несподіванки і пройти в КМДА через головні двері. Однак, міліція, яка охороняла вхід, швидко зреагувала і заблокувала двері.

"Планували провести групу до сесійної зали. Але цього не вийшло. Потім з'явився Кличко. Йому з великими труднощами вдалося домовитися і провести невелику групу в складі 4 осіб. Зараз вони знаходяться в приймальні Олександра Попова. І доти, поки не зустрінуться з ним, ніхто нікуди не піде", - розповів Дюкарєв.

Він також повідомив, що в результаті цього інциденту ніхто не постраждав, допомога "швидкої" і медиків нікому не знадобилася. За словами правозахисника, міліція, яка була присутня тут, вела себе максимально коректно.

"Також в натовпі біля міськадміністрації бачили спортсменів з числа рейдерів. Але вони провокації не чинили. Мабуть їм не давали поки цієї команди", - додав Дюкарєв.

Торік Київрада передала землю, на якій розташований ринок, в оренду фірмі "Квіткова галявина". Торговці та адміністрація вважають рішення незаконним. Бо 46 соток продали за 7 млн грн, тоді як ринкова вартість — майже вдесятеро вища. 26 березня о 4.00 близько 70 чоловіків увірвалися на територію ринку і потрощили ятки.

А вчора біля КМДА підприємці почали безстрокову акцію на захист ринку.

Зараз ви читаєте новину «Доведені до відчаю підприємці прорвалися у КМДА завдяки Кличку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути