понеділок, 12 листопада 2012 04:14

Опозиція зробить все можливе, щоб нововибрана Верховна Рада не була легітимною

Опозиція зробить все можливе, щоб нововибрана  Верховна Рада не була  легітимною
ФОТО: poltava.pl.ua

Об'єднана опозиція "Батьківщина" звинувачує членів ЦВК у "легалізації крадіжки голосів виборців" на деяких округах.

"Ми ніколи не визнаємо таке рішення ЦВК і вважаємо цих осіб не народними обранцями, а кримінальниками. Ми зробимо все можливе, щоб ці громадяни не прийняли присягу народного депутата, і переконані, що сформована таким чином Верховна Рада не буде легітимною", - говориться в заяві опозиції.

У заяві наголошується, що 11 листопада ЦВК визнав переможцем по виборчому округу №11 Олександра Домбровського, а по виборчому округу № 14 - Віктора Жеребнюка. "Тим самим ЦВК, вірніше ті члени комісії, які голосували за це ганебне протизаконне рішення, стали співучасниками кримінального злочину, яким легітимізована крадіжка голосів виборців на цих округах", - відзначили в опозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не витримає президента Януковича до 2015 року — опозиція

Автори заяви підкреслили, що первинний підрахунок голосів і протоколи з мокрими печатками показали переконливу перемогу кандидатів від опозиції Наталії Солєйко по 11 округу, а Івана Мельничука по 14 округу.

"Однак внаслідок цинічних і грубих фальсифікацій, псування бюлетенів опозиційних кандидатів особами кримінальної зовнішності, дій міліції, які допомагали цим особам, несправедливих і замовних рішень судів на користь владних кандидатів, народними депутатами були визнані Домбровський і Жеребнюк - особи, які не отримали мандат у чесній боротьбі, а говорячи простими словами - вкрали його", - говориться в заяві.

Опозиція залишає за собою право на всі засоби протесту і дії, які будуть спрямовані на захист прав кандидатів Н. Солейко і И. Мельничука, на відновлення демократії і справедливості в країні.

Раніше повідомлялося про те, що на засіданні ЦВК затвердив протоколи про визнання обраними народних депутатів в останніх 34 одномандатних округах.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція зробить все можливе, щоб нововибрана Верховна Рада не була легітимною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути