Ексклюзиви
неділя, 11 листопада 2012 15:25

Голова ЦВК поскаржиться на суддів, через яких перемогла Засуха

Голова ЦВК поскаржиться на суддів, через яких перемогла Засуха
Голова ЦВК Володимир Шаповал Фото: zn.ua

Голова ЦВК Володимир Шаповал проситиме Вищу Раду юстиції розглянути справу про порушення присяги суддями, які скасували рішення про голосування 30 тисяч українців у 94 окрузі. Про це він заявив на завершенні засідання ЦВК у неділю, повідомляє "Українська правда".

"Я ініціюватиму розгляд справи щодо порушення присяги цими суддями Київського окружного адмінсуду, які ухвалили це рішення", - заявив він.

При цьому Шаповал нагадав рішення Європейського суду у справі "Ковач проти України", яким було визнано незаконним скасування голосування на чотирьох дільницях.

Разом з тим, у неділю о 16.30 у Київському апеляційному адміністративному суді розпочнеться розгляд справи за апеляцією Об'єднаної опозиції на рішення Київського окружного адмінсуду щодо визнання ОВК недійсними протоколів із 27 ДВК 94 округу.

Як повідомляє прес-служба "Фронту змін", рішення Київського окружного адміністративного суду оскаржують також близько 70 виборців округу.

Як відомо, на 94 окрузі було визнано недійсним голосування на 27 дільницях, в результаті чого перемогу здобула кандидат від Партії регіонів Тетяна Засуха.

Опозиція вважає, що таким чином було вкрадено не лише перемогу в її кандидата Віктора Романюка, а й суттєво знижено відсоток "Батьківщини" в багатомандатному окрузі.

Зараз ви читаєте новину «Голова ЦВК поскаржиться на суддів, через яких перемогла Засуха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути