понеділок, 03 грудня 2012 09:35

Опозиція знайшла вихід щодо проблеми персонального голосування

Опозиція знайшла вихід щодо проблеми персонального голосування
Фото: p-p.com.ua

У п'ятницю представники парламентської опозиції зареєстрували у Верховній Раді проект змін до регламенту, який буде враховувати голоси депутатів тільки в разі, якщо вони підписалися у журналі реєстрації.

Проект закону N11468 про внесення змін до регламенту Верховної ради (ВР) був зареєстрований у секретаріаті Ради в п'ятницю трьома народними депутатам фракції "Наша Україна-Народна самооборона" - Миколою Мартиненком (обраний до ВР VII скликання за списком "Батьківщини"), Іриною Геращенко ( обрана за списком УДАРу) і Олександром Бондарем (не пройшов у нову ВР, але співпрацює з партією "Свобода"), пише Комерсант-Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорновіл: Рада перетворилася на маріонетку

Законопроект вносить два обмеження в регламент ВР - забороняє враховувати в ході електронного голосування голоси тих депутатів, які не поставили підпис у журналі реєстрації, а також вимагає змінити електронну систему голосування таким чином, "щоб унеможливити голосування іншої особи замість народного депутата".

В опозиції наполягають, щоб зміни в регламент були прийняті ще нинішнім скликанням Ради - на її останньому засіданні 4 грудня. "Це - єдиний спосіб зупинити ганебне" кнопкодавство". Без технічного забезпечення особистого голосування нова Верховна Рада працювати не буде", - заявив пан Мартиненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіонал": не всі політики зацікавлені в ефективній роботі ВР

Слід зазначити, що представники влади публічно висловлюються на підтримку ідеї, яка лягла в основу опозиційного проекту. "Було б логічно, щоб зміни в частині персонального голосування були внесені до регламенту ВР", - заявляв у середу глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

Тим часом проект N11468 навряд чи буде затверджено. "Ми ще вивчимо пропозицію опозиції і приймемо рішення. Однак необхідно враховувати, що у Партії регіонів теж є певні пропозиції. Наприклад, про те, щоб проводити голосування в один день тижня", - сказав народний депутат Володимир Олійник (Партія регіонів).

Зараз ви читаєте новину «Опозиція знайшла вихід щодо проблеми персонального голосування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути