середа, 04 липня 2012 17:27

Опозиція виступила за дострокові парламентські та президентські вибори

Опозиція виступила за дострокові парламентські та президентські вибори
Фото: polittech.org

Об'єднана опозиція підтримує слова президента Віктора Януковича про проведення дострокових парламентських виборів у разі, якщо не вдасться стабілізувати роботу Верховної Ради. Але разом із достроковими президентськими виборами.

Про це на прес-конференції заявив народний депутат від фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк.

"Янукович заявив, що він виступає за дострокові парламентські вибори. Інколи буває навіть так, що опозиція підтримує президента. Але з невеликим уточненням — в Україні повинні відбутися дострокові президентські вибори разом із парламентськими. Народ України не вибирав Януковича на той облік повноважень, яким він сьогодні користується. Якщо президент знайде в собі сили визнати, що він призвів країну до політичної кризи, він має оголосити про проведення дострокових парламентських виборів разом із президентськими", - сказав Яценюк.

Лідер "Фронту змін" запевнив, що опозиція "готова до такого сценарію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов потрапив до лікарні з двостороннім запаленням легенів

Окрім того, Яценюк зауважив, що в країні розпочалась масштабна політична криза.

"Стабільність Януковича рухнула остаточно. Більше такого міфу немає. Слабий президент, недороблена Рада, відсутні державні інститути, знищена Конституція, упала чесність політичної еліти України. Авторитаризм Януковича призвів до початку кінця цього режиму", - вважає він.

Нагадаємо, що сьогодні Віктор Янукович на зустріч із керівниками фракцій більшості та парламенту заявив, що якщо не вдасться стабілізувати роботу Верховної Ради, доведеться проводити дострокові вибори.

"Якщо не вдасться стабілізувати роботу парламенту, треба буде переходити до процедури дострокових парламентських виборів", - передає слова Януковича прес-служба президента. - Але я вважаю, що перш ніж починати цю процедуру, ми повинні вичерпати всі наші можливості. Повинні бути проведені переговори у фракціях між депутатами, безумовно, повинні бути переговори з керівниками фракцій опозиції і також з головою Верховної Ради."

На переконання глави держави, якщо парламент сьогодні здатний працювати, всі переговори потрібно проводити в перервах, рухаючись уперед по порядку денному.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція виступила за дострокові парламентські та президентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути