четвер, 13 жовтня 2011 21:25

Опозиція вимагає скасувати кримінальну відповідальність для міністрів

Опозиція вимагає скасувати кримінальну відповідальність для міністрів

Голова парламентської фракції "БЮТ-Батьківщина" Іван Кириленко і голова фракції НУ-НС Микола Мартиненко внесли до другого читання свої поправки до президентського законопроекту про декриміналізацію, який був прийнятий Верховною Радою у першому читанні 6 жовтня.

Депутати пропонують скасувати кримінальну відповідальність за перевищення службових повноважень членів Кабінету Міністрів, доповнивши статті 191 і 365 Кримінального кодексу.

Опозиція розраховує на прийняття цих поправок при голосуванні закону в другому читанні вже наступного тижня.

"Кримінальне провадження, відкрите на основі ст.ст. 191, 365 стосовно  осіб, які обіймали  посади в колегіальних органах державної влади, зокрема, осіб, які входили до складу Кабінету міністрів України підлягає негайному і невідкладному закриттю. Особа, що обіймала посаду в колегіальних органах державної влади, зокрема, що входила до складу Кабінету міністрів України, стосовно якої було винесено обвинувальний вирок на підставі ст.ст. 191, 365, вважається не судимою", — йдеться в документі.

Нагадаємо, депутати БЮТ пропонують Раді скоротити термін внесення поправок до законопроекту про декриміналізацію економічних злочинів.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція вимагає скасувати кримінальну відповідальність для міністрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути