пʼятниця, 07 жовтня 2011 20:47

Москаль пропонує свою версію законопроекту про декриміналізацію

Москаль пропонує свою версію законопроекту про декриміналізацію

Депутат від НУ-НС Геннадій Москаль пропонує декриміналізувати дії політиків, вчинені в умовах виправданого ризику.

Відповідний законопроект він вніс до Верховної Ради, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

Москаль пропонує доповнити ч.1 ст.42 Кримінального кодексу (яка встановлює обставини, що виключають злочинність діяння) новим абзацом: "Не є злочином також діяння (дія або бездіяльність) особи, посада якої законом віднесена до політичних посад, якщо це діяння пов'язане із виконанням службових повноважень і було вчинене в умовах виправданого ризику".

"У ст.42 Кримінального кодексу зазначено, що не є злочином діяння, яке заподіяло шкоду правоохоронюваним інтересам, якщо це діяння було вчинене в умовах виправданого ризику для досягнення значної суспільно корисної мети", - коментує свій законопроект депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москаль: Справа Луценка розвалюється у суді

"Ризик визнається виправданим, якщо мету, що була поставлена, не можна було досягти в даній обстановці дією (бездіяльністю), не поєднаною з ризиком, і особа, яка допустила ризик, обґрунтовано розраховувала, що вжиті нею заходи є достатніми для відвернення шкоди правоохоронюваним інтересам", - вважає Москаль.

На думку нардепа, в Україні треба унеможливити кримінальну відповідальність за прийняття політичних рішень в умовах виправданого ризику, і цим самим виключити можливість зведення рахунків влади з політичними конкурентами.

Зараз ви читаєте новину «Москаль пропонує свою версію законопроекту про декриміналізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути