пʼятниця, 21 грудня 2012 19:42

Опозиція в Раді ініціює розслідування діяльності Табачника на держпосадах

Опозиція в Раді ініціює розслідування діяльності Табачника на держпосадах
В опозиції воліють знати, як Табачник використав 37 млрд грн бюджетних коштів, що були у віданні його міністерства. Фото: obozrevatel.com

Парламентська опозиція створить спеціальну комісію для розслідування діяльності в. о. міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника на державних посадах.

Про це заявив народний депутат України від всеукраїнського об'єднання "Свобода" Михайло Блавацький, повідомляє прес-служба "Свободи".

"З огляду на можливе перепризначення Табачника на посаду, яку він обіймав донедавна, на вівторок ми готуємо проект Постанови ВРУ про створення слідчої комісії, що має перевірити результати фінансової діяльності міністерства, яке очолював цей чиновник. Зазначу, що у його віданні перебували 37 млрд грн бюджетних коштів - це найбільший галузевий бюджет країни. Ми воліємо знати, як використано ці фінансові ресурси держави. Скажімо, паралельно з так званою "оптимізацією", коли різко скорочується кількість шкіл, учительських ставок тощо, закуплено автобуси, кожен з яких - це річна зарплата 10 вчителів", - зазначив Блавацький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник знову стане міністром, чи навіть віце-прем'єром - опозиція

Він також нагадав, що нещодавно прем'єр-міністр Микола Азаров критикував Табачника за відсутність закону про вищу освіту.

"І що ж ми бачимо сьогодні - закону і досі немає", - заявив нардеп і додав: "Ми переконані: навіть якщо Табачника буде призначено на посаду міністра, після постанови Верховної Ради про створення слідчої комісії Президент повинен відсторонити його від виконання обов'язків на час проведення перевірки".

Зараз ви читаєте новину «Опозиція в Раді ініціює розслідування діяльності Табачника на держпосадах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути