Ексклюзиви
четвер, 11 липня 2013 17:08

Опозиція шукатиме способи, як змусити Київраду саморозпуститися

Опозиція шукатиме способи, як змусити Київраду саморозпуститися
Павло Розенко. Фото: ua.golos.ua

В опозиції будуть шукати спосіб змусити депутатів київської міської ради скласти свої повноваження.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції УДАР Павло Розенко.

Він переконаний, що те, що сьогодні сесія Київської міськради так і не відбулася, є позитивним результатом.

"Це означає, що все ж таки вдалося об'єднатися частині громадянського суспільства і опозиційним силам, та донести до депутатів Київської міськради той факт, що їхня діяльність вже закінчена. Вони, за Конституцією та законами України, мають скласти свої повноваження і мандати", - зауважив нардеп.

Розенко додав: "Якщо вони мають намір продовжувати працювати в цьому залі, вважати себе депутатами міської ради, то цей факт мають підтвердити на чергових виборах".

"Ударівець" також зауважив, що сьогодні опозиція продемонструвала своє ставлення до ситуації та разом із киянами, які прийшли під будівлю КМДА, показала київським депутатам, що вони вже не мають права так називатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олійник каже, що ПР не дасть паралізувати Київраду через примхи опозиції

Водночас, Розенко наголосив, що рішення про відкриття сесії приймалося "нагорі", А секретар Київради Галина Герега лише мала його будь-яким чином виконати.

"Ми сьогодні побачили, що Герега не вирішує жодних питань. Це залякана, поставлена перед необхідністю проведення сесії, жінка, яка буде виконувати доручення. Але не те, що їй скажуть кияни, а те, що їй будуть диктувати зверху. Вона не самостійний гравець, не має своєї власної точки зору. Тому вона буде займатися тим, що намагатиметься легітимізувати діяльність київської міськради", - підкреслив "ударівець".

Нардеп додав: "Але, думаю, опозиція знайде можливості, як зірвати таку ідилію у діяльності Київської міськради, примусити депутатів зробити відповідальний крок до саморозпуску і пройти через процедуру чергових виборів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свобода" хвалиться, що не допустила проведення "незаконної" сесії Київради

Допомогти у цьому, на переконання Розенка, мають кияни.

"Думаю, що зробимо це за допомогою київської громади, яка чудово розуміє, що конституційні повноваження Київської міської ради і мера вже припинено. Тому будемо і надалі у будь-який інший спосіб переконувати депутатів не чинити злочин і не проводити жодних засідань до призначення виборів", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Опозиція шукатиме способи, як змусити Київраду саморозпуститися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути