четвер, 11 липня 2013 16:45

В опозиції кажуть, що не бояться погроз Макеєнка

В опозиції кажуть, що не бояться погроз Макеєнка
Фото: obozrevatel.com

Погрози глави комітету Володимира Макеєнка щодо можливості позбавлення мандатів опозиційних депутатів через зрив засідання Київради — це реакція на виступ лідера "Батьківщини" Арсенія Яценюка.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказала народний депутат від фракції "Батьківщина" Ірина Луценко.

"Я думаю, що це лише погрози. Відповідно до Конституції, забрати мандат можна лише в шести випадках, і під жоден із них не підпадають визначені Макєєнком дії", - висловила думку Луценко.

Окрім того, вона зазначила, що "відповідно до Конституції - те, що робить сьогодні Київрада — це узурпація влади, бо повноваження їхні закінчилися 2 червня".

"А відтак, сьогоднішнє засідання та розподіл коштів — це їхня незаконна діяльність. Вони прикриваються роз'ясненням Конституційного Суду, але він сказав лише про те, коли будуть чергові вибори. Жодним чином, не зазначивши, коли мають бути позачергові вибори. Навпаки, до повноважень народних депутатів входить і відслідковування за законністю дій депутатів нижчого рівня — обласної ради, районної, сільської", - наголосила вона.

Також, Луценко зауважила, що "наше сьогоднішнє втручання, зокрема, дії опозиції треба розглядати в рамках діючої Конституції і в рамках повноважень депутатів Верховної Ради. Ми не перевищили своїх повноважень, ми не застосовували незаконних методів, ми діяли в межах Конституції. А те, що Макеєнко погрожує - це їхня реакція на виступ нашого лідера Арсенія Петровича", - резюмувала політик.

Секретарю Київради Галини Герезі шестеро народних депутатів не давали довгий час провести брифінг і розпочати сесію. За її словами твердження, що Київрада не має повноважень здійснювати свою діяльність -  не відповідає дійсності. Після штурму Київради громадських активістів, нардепів, секретар Київради Галина Герега закрила сесію 6 скликання.

Нагадаємо, депутат від Партії регіонів, глава комітету Володимир Макеєнко заявив, що Регламентний комітет має намір розглянути питання про відповідальність депутатів за зрив Київради.

"Є Київрада, державний орган, який повинен працювати. Ніхто не може заважати йому працювати. Є факт - заблокували фізично, поламали мікрофон, не давали технічно проголосувати. Буде рішення регламентного комітету", - зазначив Макеєнко.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції кажуть, що не бояться погроз Макеєнка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути