четвер, 11 липня 2013 15:30

"Свобода" хвалиться, що не допустила проведення "незаконної" сесії Київради

"Свобода" хвалиться, що не допустила проведення "незаконної" сесії Київради
Фото: facebook.com, Володимир Ар'єв

Опозиційні сили не дали можливості відкритись незаконній сесії Київраді, на якій в черговий раз дерибанили би кошти.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Свобода" Ігор Мірошниченко.

"Слава Богу, сьогодні нічого не відбулося. Засідання Київради, яка втратила свої повноваження 2 червня, не відбулося, оскільки опозиційні депутати не дали їм такої можливості", - наголосив народний депутат від фракції "Свобода".

Окрім того, за його словами, "там були не лише нардепи, але й їхні помічники, громадяни, які хочуть легітимної Київради, яка буде відображати їхні вподобання, та матиме повноваження на наступні два, чи п'ять років".

"Такої Київради сьогодні немає. Саме тому ми не дали можливості відкритись незаконній сесії, на якій в черговий раз дерибанили би кошти, під прикриттям вирішення нагальних соціальних питань", - додав народний депутат від фракції "Свобода".

Водночас, народний депутат наголосив, що "немає жодної потреби продовжувати блокувати проведення засідання Київради, бо сесію під тиском опозиції було закрито".

"Було оголошено всім депутатам Київради, щоб вони їхали відпочивати. Якщо будуть наміри Київради продовжити роботу, то будемо втручатися до такої незаконної діяльності екс-депутатів Київради", - резюмував політик.

Секретарю Київради Галини Герезі шестеро народних депутатів не давали довгий час провести брифінг і розпочати сесію. За її словами твердження, що Київрада не має повноважень здійснювати свою діяльність -  не відповідає дійсності. Після штурму Київради громадських активістів, нардепів, секретар Київради Галина Герега закрила сесію 6 скликання.

Екс-мер Києва Леонід Черновецький подав у відставку за кілька днів до того, як спливли його повноваження.

Зазначимо, що законодавчо визначений чотирирічний термін повноважень депутатів Київської міськради закінчився 2 червня 2013 р. Однак, щоб провести вибори столичних депутатів наступного скликання, потрібно рішення Верховної Ради, які так і не призначали вибори в Києві.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" хвалиться, що не допустила проведення "незаконної" сесії Київради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

118

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути